Olimpia Cluj și CFR au obținut licența UEFA care dă dreptul de participare în competițiile continentale intercluburi

Olimpia Cluj
Foto: Dan Bodea

Procesul de licențiere a cluburilor care au solicitat participarea la competiţiile UEFA şi UEFA WCL, în sezonul 2021/2022, s-a încheiat miercuri, 28 aprilie. Doar 11 cluburi au solicitat FRF această licențiere, 10 la masculin, respectiv Olimpia Cluj la feminin.

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond, a acordat licenţa UEFA tuturor cluburilor solicitatnte. Acestea sunt:
FCSB, FC Botoşani, Universitatea Craiova, Chindia Târgoviște, Viitorul Constanța, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, CFR Cluj, Astra Giurgiu, Dinamo, FC Argeș.

Potrivit noului sistem de desfăşurare al Ligii 1 şi echipele din play-out au şansa de a evolua în cupele europene. Astfel, primele două clasate din play-out vor susţine un meci de baraj, iar învingătoarea va juca împotriva ultimei echipe din play-off aflate pe loc eligibil de participare în cupele europene. Câştigătoarea din acest ultim meci va primi dreptul de participare în ediţia următoare a Conference League.

Administraţia de licenţiere din cadrul FRF a mai anunțat că gruparea de fotbal feminin Universitatea Olimpia Cluj a fost singura care a solicitat şi primit licenţa UEFA WCL.

Distribuie:

Postaţi un comentariu