Nu s-au predat! Au luptat și au câștigat

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de handbal Universitatea Cluj a câștigat dramatic la Roman (scor 31-30) și vor evolua și în sezonul viitor în Liga Națională. Ultima etapă a sezonului regulat în handbalul feminin a fost trăită la intensitate maximă de fanii sportului pe semicerc. După un sezon infernal, în care au trecut de la agonie la extaz, handbalistele lui Alin Bondar au obținut cel mai important rezultat al campionatului, succes ce le menține în eșalonul de elită al țării.

Universitatea avea nevoie de victorie în deplasarea de la Roman, dar și de un rezultat pozitiv al celor de la Măgura Cisnădie în confruntarea cu CSM Slatina. Se spune că norocul ține cu cei puternici, iar universitarele au dat dovadă de caracter și o putere mentală extraordinară în jocul de la Roman. Gazdele au început în forță și s-au dus la 3-0 încă din primele minute ale întâlnirii. HCM Roman a avut și cinci goluri avans, dar clujencele au continuat să creadă și să lupte.

La pauză, oarecum contrar cursului jocului, tabela de marcaj arăta 12-14. Tot trupa lui Bondar a intrat mai motivată în teren și pentru repriza a doua și au preluat inițiativa. Cu cinci minute înainte de ultima sirenă clujencele avea trei goluri în față, grație evoluției impresionante a veteranei Mihaela ani-Senocico. Gazdele au reușit să egaleze la 30 însă ultimul cuvânt l-au avut tot universitarele.

Diana Puiu a marcat ultimul gol al partidei și Universitatea a declanșat hora bucuriei. Victoria le-a asigurat clujencelor locul 10 al clasamentului, ultimul care asigură prezența în viitoarea ediție a Ligii Naționale, fără să mai fie nevoite să dispute meciuri de baraj pentru evitarea retrogradării. Ani-Senocico a marcat nu mai puțin de 17 goluri în partida de la Roman.

Distribuie:

Postaţi un comentariu