„Mortul” e întotdeauna de vină și schimbările ce se vor produce, cu o condiție

Foto: Dan Bodea

Reprezentanții Peluzei Șepcile Roșii (PSR) au avut o întâlnire cu bordul de conducere al clubului de fotbal Universitatea Cluj pentru a mai îmbunătăți relația nu cea mai cordială dintre cele două tabere. Pe de-o parte, suporterii așteptau niște răspunsuri la capătul sezonului întrerupt abrupt de pandemia de coronavirus, dar exact la timp ca să se evite o, potențială, rușine. De partea cealaltă, cei ce conduc destinele clubului în care suporterii, mari și mici, investesc dragoste, alocații și patimă, au venit cu discursurile prestabilite, semn că setul de întrebări pregătite de suporteri a ajuns în timp util, via email, la cei ce au răspunsuri pentru toate cele făcute și nespuse (până acum).

Președintele se retrage! Dacă…
La două zile după întâlnirea de taină dintre PSR și staff-ul tehnico-tactic-administrativ al Universității, suporterii au transmis un comunicat din care aflăm că președintele Radu Constantea este dispus să renunțe la funcția pe care o ocupă de ani de zile. „Președintele a afirmat că este dispus să predea ștafeta în următoarele săptămâni în momentul în care clubul va avea o stabilitate din punct de vedere financiar și își va putea continua activitatea, în condițiile în care se propune o altă persoană competentă care să preia conducerea”, se arată în comunicatul PSR.

Sursa foto: Facebook

Tot președintele Universității a lămurit și problema campaniei de transferuri din vara anului trecut. Singurul răspunzător pentru rebuturile fotbalistice, cu alt pașaport decât cel românesc, care au îmbrăcat tricoul cu ”U” în piept este deloc surprinzător Cosmin Irimieș, la acea vreme (vara lui 2019), vicepreședintele FC Universitatea Cluj.

„În ceea ce privește startul sezonului și salariile nejustificate oferite unor jucători, Radu Constantea, a afirmat faptul că Vice-Președintele clubului, Cosmin Irimieș a fost cel care a decis angajările și a semnat contractele care la rândul lor au fost aprobate de către Consiliul Director. Acest fapt a fost confirmat și de Secretarul General, Bogdan Cantor. Din spusele acestora, Cosmin Irimieș nu mai deține în prezent funcția de Vice-Președinte al FC Universitatea Cluj”, mai scrie în comunicatul PSR.

Clasic românesc, cel ce nu mai e în structura clubului este principalul, sau singurul, vinovat, și oricum nu mai are nicio datorie față de suporteri să dea explicații din moment ce nu mai este vice. De altfel, Cosmin Irimieș și-a asumat în toamna anului trecut eșecul campaniei de transferuri și încercarea de a aduce la club o echipă de profesioniști care să răspundă pentru rezultatele sportive ale echipei.

Începe o nouă reconstrucție. Despre promovare se va vorbi peste doi ani
Una dintre întrebările care îi macină pe fanii Universității este: „Când promovăm?”. Răspunsul și l-a pregătit cu iscusință, elegant ca o învăluire în bandă, managerul general Daniel Stanciu (până la apariția comunicatului de presă al PSR, Stanciu era director general, dar astea sunt detalii nesemnificative).

„Ce obiective ne propunem pentru sezonul următor și ce strategie se va adopta în viitorul apropiat? Cum vedeți colaborarea pe plan sportiv, ce își propune echipa Falub-Stanciu?”, a fost întrebarea reprezentanților PSR.

Managerul General, Daniel Stanciu, și antrenorul echipei, Adrian Falub, au confirmat faptul că muncesc și răspund împreună de tot parcursul viitor al echipei. Aceștia sunt singurii decidenți în ceea ce privește lotul, astfel ca niciun jucător nu va veni sau va pleca fără acordul ambelor părți. Se dorește implicarea tineretul și toate resursele de juniori pe care clubul le are în construcția echipei viitoare, pentru următoarele 2-3 sezoane.

Invocându-se problemele financiare și de natură organizatorică apărute în urma pandemiei, aceștia asigură suporterii că se dorește performanță și că fiecare va depune efort maxim pentru a crea o echipă competitivă în următorii doi ani. Se dorește construcția unei echipe puternice cu accent pe susținerea talentelor din pepiniera proprie și promovarea în primul eșalon în sezonul 2021/2022”, au răspuns cei doi, conform sursei citate.

Proiectul Socios/Membership mai așteaptă
„Reprezentanții clubului nu au putut aduce argumente pentru abandonul proiectului Socios/ Membership. Peluza solicită o atenție sporită în acest sens și dorește unirea suporterilor de la Tribuna 1, 2 și Peluză sub o organizație de tip „Fan Club” care să se implice activ în continuarea acestui proiect.

De asemenea, se dorește implicarea unui număr de 2 sau 3 suporteri/cenzori care să participe constant la întrunirile unde se iau decizii importante pentru club și consideră că aceasta este un pas important în comunicarea și transparența de care este nevoie între tribună și conducere. Acest aspect este confirmat inclusiv în statutul Asociației Sportive FC Universitatea Cluj, iar până în momentul de față nu s-a concretizat”, mai scrie în comunicatul PSR.

Peluza Șepcile Roșii a așteptat acest moment și considerăm că întâlnirea a fost necesară și productivă. În continuare așteptăm ca promisiunile conducerii să se materializeze și, așa cum noi ne implicăm 100% în susținerea clubului, toți cei care dețin orice funcție în acest club au datoria să dea dovadă de responsabilitate, profesionalism și asumare, au transmis în încheiere reprezentanții suporterilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu