Marian Drăgulescu luptă pentru medalii

Foto: Dan Bodea

Gimnastul Marian Drăgulescu a impresionat în prima zi de întreceri de la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică ce se desfășoară la Sala Polivalentă Cluj-Napoca și și-a asigurat prezența în finalele de la sol și sărituri. În sesiunea de calificări ce a urmat ceremoniei de deschidere veteranul din lotul României s-a calificat în finala de la sol cu un punctaj excelent 14,666. 

Foto: Dan Bodea

Drăgulescu este depășit în clasamentul calificărilor doar de spaniolul Miguel Zqapata (14,800). A urmat concursul de la sărituri unde Marian a obținut o medie de 14,666, terminând calificările pe prima poziție. Marian Drăgulescu este de altfel și singurul gimnast care a urcat pe podiumul de premiere la precedenta ediție a europenelor de la Berna, unde a cucerit două medalii de argint, în aceleași probe în care s-a calificat și de această dată în finală, sol și sărituri. 

Foto: Dan Bodea

Marian Drăgulescu este singurul gimnast român calificat în finalele pe aparate. Laurenţiu Nistor a căzut în timpul exerciţiului la bară fixă şi a fost transportat de urgenţă la spital, pentru investigaţii medicale. Din cauza accidentării sportivul nu a mai luat startul la paralele, iar la capătul primelor două subdiviziuni, delegația României nu avea niciun sportiv calificat în finale. Vlad Cotuna, Cristian Băţagă şi Adelin Kotrong au ratat și ei şansa calificării într-o finală europeană, la sol, bară, cal, sărituri şi paralele. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu