Mai greu decât ne-am fi dorit în Liga Națiunilor

Foto: Dan Bodea

Serbia, Muntenegru și Lituania sunt adversarii echipei naționale de fotbal a României în Liga Națiunilor, conform tragerii la sorți care a avut loc, miercuri, la sediul UEFA. ”Tricolorii” fac parte din grupa a 4-a din seria valorică C. Meciurile se vor disputa tur-retur, în septembrie, octombrie şi noiembrie 2018, iar câștigătoarea grupei va promova în seria superioară la ediţia viitoare.

Ocupanta ultimei poziţii va retrograda în Seria D. În funcție de rezultatele obținute în nou înființata competiție, depinde stabilirea urnelor valorice la tragerea la sorți a grupelor din preliminariile Euro 2020, care vor fi stabilite la data de 2 decembrie 2018. Dintre cele trei oponente, Muntenegru a fost adversara României și în preliminariile pentru Cupa Mondială care va fi găzduită anul acesta de Rusia. În înfruntările din precedentele preliminarii prima reprezentativă a Muntenegrului a obținut 4 puncte.

A fost 1-1 la Cluj, respectiv 1-0 pentru Muntenegru în retur. Nici ultimele amintiri legate de meciurile cu Serbia nu sunt mai plăcute. ”Tricolorii” au fost învinși de sârbi de două ori în campania de calificare la Cupa Mondială din 2010. Atunci, Serbia a câștigat cu 3-2 la Constanța și 5-0 la Belgrad. Nici Lituania nu este un adversar facil. Chiar dacă palmaresul general este favorabil ”Tricolorilor”, singura victorie a lituanienilor a fost un sec 3-0, într-o partidă disputată pe Arena Dr Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2010.

Distribuie:

Postaţi un comentariu