Lider până la anul, CFR a terminat 2017 în genunchi

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Euforia care a pus stăpânire pe fotbaliștii CFR-ului n-a ținut loc de inteligență, ardoare și creativitate în ultimul meci al anului, cel de la Craiova. Oltenii au umplut noul ”Ion Oblemenco” și și-au împins de la spate echipa spre o victorie cu gust de ”răzbunare” după eșecul înregistrat de echipa lui Devis Mangia la Cluj, în meciul tur. Sâmbătă seara CSU Craiova a câștigat cu 2-1, o partidă spectaculoasă doar prin entuziasmul gazdelor. Alb-albaștrii au intrat cu mult elan în meci, iar Mateiu a avut o execuție (min. 10), care i-a pus în valoare calitățile lui Arlauskis.

A fost și singura ocazie a primei jumătăți de oră, o perioadă de joc în care jucătorii lui Dan Petrescu au fost mai preocupați de anihilarea adversarilor și de căderi libere la orice contact cu oltenii. Abia în minutul 38 gazdele au mai reușit să creeze o fază care a stârnit panică în careul lui Arlauskis. Băluță a centrat pe bara a doua, Mitriță a reușit să devieze de lângă adversarul direct, mingea a ajuns la Bancu, dar șutul acestuia din prima a fost slab și a fost reținut de portarul CFR-ului.

Clujenii așteptau pauza fericiți că au rezistat încă 45 de minute fără gol primit, când arbitrul asistent indică eronat lovitură de la colțul terenului pentru gazde, deși mingea a ieșit în afara suprafeței de joc din piciorul lui Bancu. Avea să fie faza la capătul căreia Băluță a marcat cu capul golul de 1-0. În drum spre vestiare Dan Petrescu i-a luat la înjurături tot neamul lui Cristi Manea, cel care l-a ținut în joc pe marcatorul golului. La reluare CFR-iștii au intrat pe teren hotărâți să uzeze de orice mijloace pentru a înscrie.

Culio a plonjat peste bulgarul Popov și tot el a cerut penalti (min. 47). Arbitrul Kovacs a lăsat jocul să continue și trei minute mai târziu Mitriță avea să înscrie pentru 2-0, din lovitură liberă de la 25 de metri. În minutul 59 Păun a reușit să pătrundă în careul oltenilor, a driblat scurt și a trimis spre poarta lui Calancea, dar nu a cadrat bine execuția. Câteva zeci de secunde mai târziu Băluță putea închide meciul cu un exterior de efect însă, mingea care-l bătuse pe Arlauskis a lovit doar bara transversală.

A urmat un șut al lui Djokovic și respingerea în corner a lui Calancea. Antrenorul CFR-ului simte momentul și-l introduce în teren pe Urko Vera. Mingea centrată de Deac i-a făcut pe craioveni să se autoaccidenteze, iar Vera, scăpat din marcaj și-a așezat mingea cu mâna pentru ca mai apoi să o trimită simplu sub bara transversală. Arbitrul Kovacs Istvan nu a văzut hențul, sau a mers pe ”compensație” amintindu-și de cornerul acordat eronat oltenilor.

La scorul de 2-1, gazdele au continuat să joace avântat, dar și vișiniii erau obligați să facă același lucru. În minutul 74 Omrani a trimis periculos spre poarta lui Calancea dar portarul lui CSU a reținut spectaculos. În minutul 86 Gustavo respinge mai mult cu mâna, decât cu umărul, o minge în suprafața proprie de pedeapsă, dar nici de această dată Kovacs nu este impresionat de țipetele deznădăjduite ale lui Dan petrescu și a întregului staff CFR-ist.

În minutul 89 Vera a trimis ultima minge periculoasă spre poarta lui Calancea. Balonul a trecut pe lângă și CFR-ul rămâne cu 49 de puncte, suficiente pentru a-i asigura poziția de lider al Ligii 1 până la anul. FCSB poate ajunge la doar două puncte de CFR, dacă se va impune în faţa Viitorului Constanța, în meciul programat, duminică, de la ora 20.00.

1 Comentariu

  1. paul pop spune:

    Ce meci o fi vazut asta…………

Postaţi un comentariu