La 91 de ani participa la TEDxEroilor din Cluj, la 94 de ani visează la o nouă medalie mondială

De opt ori campioană mondială, de patru ori campioană balcanică și de alte cinci ori campioană europeană, Elena Pagu este o adevărată legendă a atletismului internațional. Uimitor este că Elena Pagu a început să alerge la 57 de ani, iar în octombrie 2016, la vârsta de 90 de ani, triumfa într-o probă de 5 kilometri de metri marș. În 2017 clujenii au avut ocazia să o întâlnească la TEDxEroilor, locul de întâlnire al ideilor și al oamenilor care împărtășesc dorința de a provoca viitorul și de a-și depăși limitele.

„Nicio realizare din viața mea nu mi-a creat așa o stare euforică, parcă-mi venea să zbor de câte ori am auzit imnul țării mele, de câte ori m-am înfășurat în drapelul țării mele, de câte ori am auzit mii de aplauze ale oamenilor veniți de pe întreg globul și numele țării mele scandat: <<România! România!>>. Și cârduri de oameni stând la rând să se fotografieze cu mine. Eu, totuși, am făcut ceva pentru țara mea și asta mă înalță în ochii mei. Fraților, nu mă mai uit în oglindă, dar să știți că inima nu face riduri!”, spunea atleta în 2017 pe scena TEDxEroilor.

Peste două luni, Elena Pagu va împlini 94 de ani de viață, dar momentul „retragerii” nu face parte din planurile ei de viitor. Venerabila atletă se pregătește intens pentru Mondialul de atletism din 2021, dedicat „seniorilor”. Elena Pagu a început să alerge la 57 de ani, atunci când a ieșit la pensie. A concurat în toată lumea și are în palmares zeci de medalii mondiale și europene la probele de marș și viteză 60 și 100 de metri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu