Jumătate ghinion, jumătate noroc pentru CFR la tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar din Europa League

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj va înfrunta învingătoarea dintre Djugarden (Suedia) și Europa FC (Gibraltar) în turul 3 preliminar din Liga Europa, conform tragerii la sorți de marți. Campioana Ligii 1 nu putea să dea peste un adversar cu adevărat important în condițiile în care a fost cap de serie la tragerea la sorți, dar la fel de bine putea să se califice din oficiu în play-off-ul Europa League, pe ruta campioanelor, însă, norocoasele se numesc Ludogorets și FK Tirana.

Meciul din turul 3 preliminar al Ligii Europa se va juca la data de 24 septembrie, în deplasare. Suedezii au fost la rândul lor eliminați din Liga Campionilor, de Ferencvaros Budapesta, și au un lot de jucători evaluat la aproximativ 13 milioane de euro, mult sub cel al CFR-ului, care are o cotă de piață de 23,3 milioane de euro.

Celelalte echipe din România, FCSB, respectiv FC Botoșani, au fost mai puțin norocoase la tragerea la sorți de marți. Roș-albaștrii vor întâlni, dacă va trece de turul 2 preliminar, pe Slovan Liberec. Chiar dacă cehii au pierdut de fiecare dată calificarea în fața formațiilor din România, în precedentele cinci înfruntări, rămân o echipă dificilă dată fiind valoarea submediocră a campionatului din țara noastră.

Cel mai prost a nimerit FC Botoșani care, aproape sigur, va înfrunta pe Tottenham Hotspurs (învingătoarea dintre Tottenham și Lokomotiv Plovdiv). Londonezii nu au pierdut niciodată un duel fotbalistic cu echipele din țara noastră. Și în cazul moldovenilor, întâlnirea cu trupa antrenată de Jose Mourinho este condiționată de calificarea în turul 3 prelimiar.

Distribuie:

Postaţi un comentariu