Jucătorii și staff-ul tehnic al echipei Someșul Dej au rămas șomeri după ratarea promovării în Liga 3

Someșul Dej, campioana județului Cluj la fotbal, a pierdut cu scorul de 1-2 meciul de baraj în fața formației Club Atletic Oradea și a ratat promovarea în eșalonul terț. Clujenii au condus pe tabelă până în minutul 71, după o reușită de excepție a fostului campion al României Sergiu Costin, dar a căzut inexplicabil pe finalul întâlnirii de la Zalău și bihorenii au întors rezultatul după reușitele lui Hosu (71) și Blăgea (85). Finanțatorul grupării din Dej, Vicențiu Știr nu a suportat umilința și și-a concediat întreaga echipă și staff-ul tehnic.

„Azi s-au încheiat toate contractele și de mâine va începe un nou capitol, bazat pe academia de copii. Am luat deja două grupe, o să mai iau încă patru sau cinci. Contractele se termină azi, iar jucătorii știau că va fi ori liga a treia ori nimic. Vor mai rămâne doar Daniel Popa, Cătălin Nuţu şi Raul Şandor, care au contracte pe trei ani și care au 20 de ani. Cel mai în vârstă jucător din sezonul viitor va avea 21 de ani”, a tunat la finalul întâlnirii Vicențiu Știr.

Finanțatorul echipei Someșul și-a continuat seria de reproșuri la adresa propriilor jucători și a recunoscut cu sportivitate superioritatea formației orădene.

„O echipă cu salariile la zi, cu prime foarte mari la meciul cu Victoria Cluj, iar la acest meci au avut o primă mult mai mare şi au jucat penibil. Era mai mare dezamăgirea dacă am fi câştigat, pentru că la ce fotbal am jucat azi nu se putea merge în liga a treia cu această echipă. Oradea a meritat victoria, o felicit, iar noi ne-am făcut că jucăm fotbal”, a încheiat omul cu bani de la Someșul Dej.

Pentru accederea în Liga 3, Federația Română de Fotbal a împărțit campioanele din județele țării în grupe, pe zone geografice. Someșul Dej a făcut parte din grupa Nord-Vest, alături de CSM Satu Mare și CAO. În primul meci clujenii au remizat, 0-0, cu CSM Satu Mare și erau obligați să câștige partida cu CAO, orădenii pierzând jocul cu reprezentanta județului Satu Mare, scor 1-3.

În urma acestor rezultate CSM a câștigat grupa și a promovat direct în Liga 3, iar CA Oradea, clasată pe poziția a doua, cu 3 puncte, are șanse mari să prindă, după redistribuire, un loc în eșalonul terț, cele mai bune 7 ocupante ale locurilor 2 în grupele de baraj urmând să evolueze, dacă vor solicita acest lucru, în Liga 3, care va porni la drum în ultimul weekend al acestei luni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu