Joaca de-a promovarea. ”U” a pierdut și la Timișoara

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a înregistrat al doilea eșec la rând în Liga 2, din tot atâtea meciuri disputate în deplasare în acest sezon. ”Șepcile roșii” au cedat la limită, scor 0-1, în meciul de pe ”Dan Păltinișanu” contra celor de la ASU Poli Timișoara. Nici nu a început bine partida și Bozian a găsit o pasă din prima pe culoar pentru pătrunderea lui Gelu Velici, iar atacantul scăpat singur cu Dur-Bozoancă a înscris elegant cu un șut plasat.

Era abia minutul cinci. Trupa lui Adrian Falub a resimțit șocul și a fost aproape să mai încaseze un gol trei minute mai târziu când același Velici a tras în blocaj. În minutul 13 s-a consumat a treia oportunitate de gol pentru ASU Poli. Velici a centrat din banda dreaptă, din alergare, Plămadă a deviat cu capul în centrul careului, pentru Bozian, care, nemarcat, a reluat din voleu, însă Dur-Bozoancă a avut o intervenție salvatoare și a evitat primirea unui nou gol.

După această fază meciul s-a echilibrat. Și chiar dacă ritmul de joc nu a fost unul ridicat ambele formații și-au creat până la pauză o serie de oportunități de a înscrie – Velici, de două ori pentru Poli, Ene (în două rânduri), Florescu, Dumitrescu și Gavra pentru ”U”. Imediat după reluare Velici la pus la încercare pe Dur-Bozoancă cu un șut de la distanță, iar la faza imediat următoare o centrare din dreapta a ajuns la Gavra care a șutat în blocaj.

Mingea ajunge ulterior la Florescu, la 12 metri de poarta adversă, dar șutul decarului trece peste poartă, deși era nemarcat şi se afla într-o poziție excelentă de finalizare. Fotbaliștii lui Poli au înțeles că universitarii se vor arunca în atac și că e mai bine să se retragă pentru a apăra avantajul minim. Bănățenii s-au așezat pe două rânduri și au blocat rând pe rând toate încercările alb-negrilor de a ajunge în careu.

O singură dată, în minutul 76, apărarea lui Poli a fost surprinsă. ”U” a beneficiat de o lovitură liberă, au executat o schemă interesantă, mingea a ajuns la Gabriel Giurgiu care a tras bine din afara careului, Murariu era bătut, însă mingea s-a dus pe lângă poartă. S-a terminat 1-0 pentru Poli. Pentru Universitatea Cluj urmează o perioadă de reanalizare a obiectivelor și a posibilităților de realizare a lor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu