Întâlnirea România – Italia din Fed Cup, programată la Cluj-Napoca, ar putea fi anulată! De teama COVID-19, Federația Internațională va cere examinarea medicală a sportivelor

Foto: Dan Bodea

Federația Română de Tenis a decis: meciul dintre România și Italia din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Confruntarea va avea loc în zilele de 17 și 18 aprilie, iar echipa câștigătoare va juca și în 2021 în Grupa Mondială a Fed Cup.

Întâlnirea este pusă însă, sub semnul întrebării din cauza extinderii virusului COVID-19, Italia fiind una dintre țările cele mai afectate. Organizatorii evenimentului de la Cluj-Napoca dau asigurări că meciurile vor avea loc, dar este foarte posibil ca echipa Italiei să nu se prezinte cu cele mai valoroase jucătoare.

„Treaba noastră este să organizăm în cele mai bune condiții această întâlnire, tot ce ține de alte lucruri, extra-sportive, cum ar fi posibile suspiciune de afecțiuni ale sportivelor din Italia cu Coronavirus este treaba Federației Internaționale de Tenis. Cei de acolo vor cere examinarea medicală a sportivelor din ambele echipe, nu doar ale Italiei.

Eu nu cred că se pune problema anulării meciului, dar orice este posibil. Sportivele, atât ale noastre, cât și cele din echipa Italiei participă la turnee în zone care nu sunt afectate de acest virus. Dacă există suspiciuni de infectare cu Coronavirus atunci sportivele, indiferent din ce echipă, vor fi trimise în carantină.

Asta înseamnă că în cel mai rău caz nu se vor prezenta la eveniment cele mai în formă jucătoare, dar întâlnirea eu sunt convins că va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada stabilită”, a declarat Cristian Miholca, unul dintre organizatorii meciului dintre echipele de Fed Cup ale României și Italiei.

Jasmine Paolini locul 94 şi Camila Giorgi locul 100 sunt jucătoarele de Top 100 WTA din echipa Italiei. Suporterii își pot achiziționa deja bilete pentru această întâlnire, prețurile tichetelor, conform FRT, fiind de 90 de lei, la inelul 1, respectiv 70 de lei la inelul 2. Pe o comandă pot fi achiziționate cel mult șase bilete pentru fiecare din cele două zile. Copiii preșcolari au intrare liberă.

De-a lungul timpului, România și Italia s-au duelat de trei ori, scorul fiind 2-1 pentru sportivele din peninsulă. Prima înfruntare a avut loc în 1972, în turul doi din Grupa Mondială, și s-a încheiat cu victoria Italiei, scor 2-1. Singura victorie a tricolorelor s-a consemnat în 1978, în turul I din Grupa Mondială, scor 2-1. Cele două reprezentative s-a întâlnit ultima oară în 1997, în turul I, Grupa I a zonei Europa/Africa, victoria revenind italiencelor cu 2-1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu