Instrucție cu repetiție! U-BT, trei din trei cu Steaua

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au administrat încă o înfrângere la scor rivalei Steaua, scor 96-69, în disputa din cadrul etapei a treia din faza Top 6 a Ligii Naționale. Meciul găzduit de Sala Polivalentă a fost fără istoric. Patrick Richards a înscris primele puncte după un stop-șut spectaculos. Oaspeții au replicat imediat, dar parțialul de 9 puncte, și în general prestația roș-albaștrilor din primul sfert, nu a avut darul de a zdruncina încrederea și moralul trupei lui Mihai Silvășan.

Oaspeții și-au adjudecat prima perioadă (19-24), dar nu au mai avut forța să oprească acțiunile alb-negrilor în următoarele. Sfertul al doilea a fost o veritabilă declarație de război (30-8), astfel că, la pauza mare tabela indica scorul de 49-32 în favoarea universitarilor.

Alb-negrii nu au redus din turații nici la revenirea pe parchet, iar scorurile parțiale (26-21 și 21-16) demonstrează apetitul de joc al băieților lui Silvășan. Antrenorul universitarilor și-a permis luxul de a rula întreg lotul avut la dispoziție. Chiar și așa execuțiile și combinațiile spectaculoase, care au ridicat, la propriu, sala în picioare, nu au lipsit.

Grație acestui succes, U-BT a trecut, temporar, pe prima poziție a clasamentului având un punct mai mult decât campioana en-titre, CS Oradea, aceasta din urmă cu un meci mai puțin disputat. Pentru clujeni urmează duelul din sferturile FIBA Europe Cup, în compania lui medi Bayreuth.

Distribuie:

Postaţi un comentariu