Începe Raliul Transilvaniei. Tempestini poate câștiga titlul național cu numărul 5

Ediția 2020 a Raliului Transilvaniei, penultima etapă din Campionatul Național de Raliuri al României se va derula în perioada 25-26 septembrie, în județul Cluj. La nici trei săptămâni de la accidentul teribil de la Raliul Iașului, când s-a dat cu mașina peste cap, iar bolidul a fost cuprins de flăcări, campionul național în exercițiu, Simone Tempestini, va lua startul și la Transilvania Rally.

Pilotul echipei Napoca Rally Academy este lider în clasamentul general al actualei stagiuni, iar la finalul etapei de la Cluj ar putea să-și treacă în palmares al cincilea titlu de campion absolut al României. Pentru a se încununa campion înaintea ultimei etape, Tempestini trebuie să câștige Raliul Transilvaniei, iar Dan Gârtofan, al doilea în clasamentul general, să termine competiția de la Cluj în afara podiumului.

„Sunt bucuros că voi fi la start și abia aștept probele spectaculoase din jurul Clujului. Viteza va fi foarte mare, iar asta este pe placul meu. La Cluj sunt acasă și vreau să am un timp mai bun decât în 2019”, a spus Tempestini, de trei ori câștigător a etapei de la Cluj. Raliul Transilvaniei este parte din seria Tour European Rally (TER), dar și etapă în Campionatul European Rally Trophy, astfel că Tempestini va avea o concurență puternică în acest weekend. Piloți din Italia, Franța, Spania, Bulgaria și Ungaria sunt așteptați la start.

Startul festiv al Raliului Transilvaniei va avea loc joi, 24 septembrie, de la ora 19:30, podiumul de start fiind amplasat pe esplanada dintre Cluj Arena și BT Arena. Vineri, 25 septembrie, începând cu ora 09:00, este programată o sesiune de teste cu circulația închisă (shakedown) pe un segment al probei speciale Florești, iar la 16:03 va avea loc startul în prima probă specială a raliului, Tarnița 1, o probă de 22,7 km, în coborâre de la Mărișel la Barajul Tarnița.

A doua trecere pe Tarnița este programată la 18:18, iar de la 21:06 se desfășoară proba specială Făget 1. Revine, deci, Făgetul pe noapte la Transilvania Rally, dar anul acesta proba nu mai cuprinde segmentul de macadam ci, odată cu modernizarea drumului, proba are loc pe 8,3 kilometri de asfalt. De altfel, un procent însemnat din specialele din acest an ale Translvania Rally se desfășoară pe asfalt nou.

Sâmbătă, 26 septembrie, începând cu 10:11, sunt programate două treceri pe Florești, proba-circuit de lângă Cluj-Napoca și alte două treceri pe Dângău, una dintre cele mai spectaculoase probe de asfalt din România, într-o configurație nouă care cuprinde Valea Fericirii și care îi conferă acum o lungime de 25 km.

Ultima probă specială a raliului, Făget 2, cu startul la ora 17:07, este și power stage-ul Transilvania Rally. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 19:30, pe esplanada dintre Cluj Arena și BT Arena.

Distribuie:

Postaţi un comentariu