Impecabili! CFR nu le-a dat nicio șansă „favoriților” de la FC Botoșani

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj s-a impus de o manieră ireproșabilă pe terenul celor de la FC Botoșani, scor 0-2, și i-a făcut să râdă până și pe moldoveni, considerați de Dan Petrescu „favoriți” a câștigarea duelului, ba chiar o contracandidată la titlu. Până să realizeze că lamentările perene ale tehnicianului campioanei sunt tactica de sufocare a adversarului, băieții lui Marius Croitoru au adormit hipnotizați.

Chindriș, clujean de felul lui, a comis-o încă din minutul 2. S-a apropiat un pic prea mult de Omrani, iar francezul dorit de marile forțe din Premiere League a căzut ca secerat, acesta fiind, probabil, cel mai exersat procedeu la antrenamentele feroviarilor. A fost o formalitate pentru Ciprian Deac să transforme lovitura de pedeapsă și, pe când moldovenii încă mai visau la titlul amintit de Petrescu, CFR-ul avea deja 1-0.

În minutul 12, vișiniii au beneficiat de o lovitură liberă de la marginea careului advers, Hankic și-a așezat zidul „perfect”, iar Deac a simțit slăbiciunea portaului, a dat cu latul și a dublat avantajul echipei sale. A fost golul cu numărul 50 pentru veteranul CFR-ului, în Liga 1. Abia în minutele adiționale ale primei reprize gazdele au ajuns în careul lui Hindrich, dar adolescentul din poarta campioanei a parat lovitura de cap a lui Chindriș.

Parodia gazdelor avea să continue și după pauză. Portarul Hankic (min. 57) era să-și scape mingea în poartă, încurcat de propria bară, după o poziționare în urma căreia ar fi primit interzis la antrenamente, și din partea unui antrenor de copii. CFR-iștii au cerut gol la faza amintită. Pentru a intra în atmosfera meciului de la Botoșani, mai trebuie spus doar că jocul s-a terminat fără să fi început, pentru gazde, iar feroviarii au luat un nou avans de 7 puncte în fața Universității Craiova și 9 în fața eternei vicecampioane FCSB.

Distribuie:

Postaţi un comentariu