Gustul european al revanșei

Eliza Buceschi a fost cel mai important om al României în victoria (26-25, contra Rusiei în preliminariile pentru Campionatul European / Foto: Dan Bodea

România a învins Rusia în preliminariile Campionatului European de handbal feminin și a făcut un pas important spre turneul final din luna decembrie. Învinse la 5 goluri diferență în Rusia, ”Tricolorele” aveau de luat o revanșă în returul disputat în Sala Polivalentă Cluj-Napoca și, cu puțin noroc, le-a ieșit. Peste 8.000 de spectatori au simțit pe viu adrenalina confruntării, iar cântecele și scandările lor le-au purtat pe fete spre o victorie grea, dar cât se poate de meritată. La pauză trupa lui Ambros Martin avea trei goluri avantaj, dar în repriza secundă nu au marcat decât un gol în 12 minute și rusoaicele nu doar că au preluat conducerea, dar s-au și distanțat la 3 goluri.

Foto: Dan Bodea

Băimăreanca Eliza Buceschi a dat semnalul revenirii. Mai întâi a punctat din aruncare de la 7 metri, apoi, cu prețul unei accidentări a marcat pe contraatac și a adus România la un gol în urma Rusiei. ”Tricolorele” au reușit timid să se distanțeze la două goluri, dar oaspetele de la Cluj au știut mereu să apase accelerația și să revină în joc. Portarul Denisa Dedu a făcut minuni în poarta României și a asigurat calificarea la turneul final din Franța în proporție de 90%.

Foto: Dan Bodea

Eliza Buceschi (6 goluri), Cristina Neagu (4), Laura Chipoer (4), Ana Maria Dragut (4), Crina Pintea (3), Raluca Băcăoanu (2), Aneta Udriştoiu, Cristina Florica şi Laura Pristăviţa (1), au fost marcatoarele României în victoria de la Cluj. În tmeciul tur România a pierdut în Rusia cu scorul de 25-30. Echipa națională feminină de senioare este a treia națională care obține calificarea la un turneu final major, după reprezentativa de rugby și naționala feminină de tineret la handbal. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu