Greșeli copilărești, înfrângere asumată. U-BT – CSU Sibiu 90-98

Foto: Dan Bodea

Etapa a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a programat „Clasicul Transilvaniei” dintre U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu. Meciul disputat în Sala Sporturilor „Horia Demian” a fost încă un episod din bătăliile încrâncenate și pline de suspans dintre cele două mari rivale. La final „Vulturii” s-au impus la 8 puncte diferență, scor 90-98.

Întâlnirea a debutat echilibrat și spectacolul era garantat. Atenți în apărare, clujenii au reușit să-și adjudece la limită primul parțial (19-18). Au urmat, din partea gazdelor, 20 de minute de naivități și o atitudine deloc potrivită pentru o întâlnire de acest nivel. Sibienii au profitat din plin de greșelile defensive ale alb-negrilor și au marcat la foc automat, conștienți că avantajul pe care și l-ar putea crea, ar putea fi decisiv la finalul întâlnirii.

La pauza mare CSU Sibiu conducea pe tabelă, scor 33-44, după un sfert pe care l-au controlat total (14-26). Nici la reluare universitarii nu au stat mai bine în teren și nici nu și-au regăsit concentrarea și determinarea atât de necesare într-o partidă contra marii rivale din Sibiu (26-29).

Abia în ultimele 10 minute trupa lui Mihai Silvășan a călcat pe accelerație, dar a fost mult prea târziu. Sfertul patru a fost absolut fantastic. Gazdele au înscris nu mai puțin de 31 de puncte, iar oaspeții au răspuns perfect cu 25 de puncte marcate și astfel, avantajul „Vulturilor” a fost imposibil de remontat.

„Este o înfrângere dureroasă. Am primit 98 de puncte, apărarea noastră a lăsat de dorit. Am făcut greșeli copilărești care ne-au costat la fiecare fază. Știam că Chatman este un aruncător bun și lor le-a lipsit și Steward. A fost un joc prost pe care ni-l asumăm. Vedem în aceste zile ce putem face să corectăm, să fim mai buni. Ne așteaptă meciul cu Ironi Ness Ziona, decisiv pentru calificare”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

Jordan Chatman, de la CSU Sibiu, a fost omul meciului cu 31 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Isaiah Philmore a contribuit cu 17 puncte și 6 recuperări. Patrick Richard și Donatas Tarolis au marcat fiecare câte 17 puncte pentru U BT Cluj-Napoca, în timp ce Rolland Torok a venit de pe bancă cu 14 puncte și 7 recuperări.

Distribuie:

Postaţi un comentariu