Galerie foto/ ”U” BT Mobitelco își spală păcatele din Cupă cu o victorie de senzație împotriva lui CSM Oradea

Mihai Silvășan (foto la minge) a fost omul meciului pentru clujeni, înscriind coșul victoriei când mai erau doar 4 secunde de joc (foto: Dan Bodea)

O eliminare rușinoasă din Cupa României și câteva zile cu suspendări, demiteri și penalizări financiare au reprezentat rețeta reveniri lui ”U” BT Mobitelco, care a reușit un meci de senzație împotriva lui CSM Oradea, pe care au învins-o cu 70-69, după un coș de 3 puncte reușit de căpitanul Mihai Silvășan când mai erau doar 4 secunde de joc.

Șocul eliminării din Cupa României a avut și părți bune la Cluj. Chiar dacă jucau cu cea mai bună echipă a campionatului, „studenții” antrenați de Dorin Pintea au reușit să-și depășească condiția și să își păstreze invincibilitatea pe teren propriu.

Evoluțiile fundașului Darius Hargrove și a extremei Mihai Silvășan au reprezentat cheia unui succes entuziasmant, reușit la finalul unei partide decise de experiența și stăpânirea de sine a căpitanului lui ”U”.

Meciul a fost unul foarte echilibrat, baschetbaliștii lui ”U” începând bine partida și reușind să câștige primul sfert cu 21-16 pe fondul unui joc foarte bun al americanului Darius Hargrove, care prin evoluția sa a amintit de vremurile sale bune, când era printre preferații tribunelor la Ploiești.

”U” a beneficiat și de aportul lui Mihai Silvășan, care a prins o zi foarte bună în ce privește aruncările de trei puncte, terminând meciul cu 6 aruncări reușite din 9 încercări. Chiar dacă au avut din nou mari probleme în ce privește jocul la recuperare și erau conduși la 7 puncte în sfertul patru, baschetbaliștii formației clujene au reușit un final de meci memorabil.

În ultimele 30 de secunde de joc, când scorul era 68-69 pentru orădeni, „studenții” au reușit să fure o minge după care Silvășan, pe contraatac, a preferat o aruncare de trei puncte în detrimentul unei pătrunderi sub panou și pariul căpitanului s-a dovedit câștigător: mingea a intrat în coș, clujenii au trecut în avantaj cu doar 2 secunde de joc rămase și în ciuda eforturilor oaspeților, ”U” Mobitelco a reușit o victorie remarcabilă.

Cei mai buni marcatori ai Clujului au fost Silăvășan și Hargrove, ambii cu câte 21 de puncte, în timp ce coșgeterul meciului la CSM Oradea a fost Titus Nicoară (16 puncte).

„Le-am spus băieților că azi trebuie să câștigăm la un punct și nu la 16, ca în Cupă. Și așa au și făcut. Am aruncat mult de la mare distanță pentru că Bobo (n.r pivotul echipei, Cătălin Baciu) a avut din primele minute probleme cu faulturile. Am avut astăzi un om în mână, pe Silvășan, și asta a contat. Este una dintre cele mai importante victorii ale mele. Trebuie să fim focusați pentru următorul meci. Kuburovic traversează o perioadă mai grea, dar cu puțină pregătire sper să își revină în curând”, a declarat tehnicianul clujean Dorin Pintea, revenit în funcție după ce la finalul meciului cu BCM U Pitești, din Cupă, își anunțase demisia.

Din fericire s-a terminat cu bine. Venim după o săptămână infernașă. Eliminarea din Cupă și mai ales modul în care am fost eliminați, ne-a lăsat un gust amar. Meciurile cu Piteștiul ne-au făcut să părem ca o echipă mediocră. Știam că avem jucători cu personalitate și cu experiență. Speram să ne revenim în acest meci, care a fost un prilej bun să învingem o echipă din vârful clasamantului. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul. La acea aruncare am decis să mă opresc la linia de trei și a ieșit bine”, a spus căpitanul lui ”U”, Mihai Silvășan, marcatorul coșului ce a adus victoria pentru clujeni.

 

În urma acestei victorii, ”U” Mobitelco își păstrează recordul de invincibilitate pe teren propriu în această ediție de campionat și așteaptă meciul cu Energia Rovinari, din data de 25 ianuarie, cu un record de 8 succese și 5 înfrângeri.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=343]

Distribuie:

Postaţi un comentariu