FRF trimite bani către cluburile clujene afiliate

Foto: Dan Bodea

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a votat crearea unui fond de solidaritate de 1,7 milioane de euro, banii urmând a fi împărțiți în mod egal către toate cluburile afiliate în vederea acoperirii din cheltuielile legate de COVID-19. Banii vor fi transferați în conturile membrilor afiliați începând de săptămâna viitoare.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că forul pe care îl conduce înregistrează pierderi de aproape 2 milioane de euro din cauza pandemiei, însă a explicat că datorită rezervelor financiare de aproximativ 4 milioane de euro acumulate la finalul anului 2019 forul pe care îl prezidează va împărți 1,7 milioane de euro membrilor afiliați deși niciun club nu a făcut vreo solicitare în acest sens.

„În fața acestei crize toți suntem egali, prin urmare fondurile vor fi repartizate în mod egal. Suma va fi de aproximativ 5.000 de euro pentru un membru afiliat. Până acum niciun membru afiliat nu a solicitat ajutorul FRF. Federația și-a asumat un rol proactiv și credem că aceste fonduri vor putea să îi ajute pe membrii afiliați în această perioadă dificilă”, a declarat șeful FRF, Răzvan Burleanu.

Acesta a mai adăugat că în contextul în care criza se prelungește FRF ia în calcul crearea unui al doilea fond de solidaritate pentru returul acestui campionat și a cerut sprijin și din partea Ministerului Tineretului și Sportului.

„Ceea ce mi-aș dori, de exemplu, este un sprijin pe care l-am așteptat din partea MTS. Mai exact, ca acest fond de solidaritate înființat azi să poată fi cofinanțat de către MTS. Fiindcă suntem prima federație relevantă din România care are această capacitate financiară de ai susține pe membrii săi afiliați”, a încheiat Burleanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu