Zece cazuri de COVID-19 la U-BT! Meciurile din Cupa României au fost suspendate

Foto: Dan Bodea

Conducerea clubului de baschet U-BT Cluj-Napoca a anunțat că nu mai puțin de 10 persoane, jucători și antrenori, sunt infectați cu virusul SARS-COV-2. Este vorba despre Patrick Richard, David Vida, Modibo Diaby, Gregory Vargas, Karel Guzman, Justin Edwards, Dragoș Lungu, Ștefan Grasu, Szabolcs Santa și tehnicianul Mihai Silvășan. Cu toții se simt bine și sunt în izolare, iar Ștefan Grasu se află la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru analize amănunțite.

Toți cei amintiți au prezentat simptome specifice COVID-19 după revenirea de la turneul Memorial Elemer Tordai de la Sibiu. Dintre celelalte participante la competiție, CSO Voluntari a anunțat că 15 persoane din lot sunt infectate cu noul cornavirus, iar Dinamo are cinci cazuri de COVID-19. Și în lotul organizatoarei turneului, CSU Sibiu, există două cazuri pozitive.

În aceste condiții oficialii Federației Române de Baschet au convocat, în regim de urgență, o ședință care s-a desfășurat în sistem de videoconferință, cu prezența a 13 membri ai Consiliului Director. S-a decis, cu unanimitate de voturi, ca turneele de la Cupa României să fie amânate pentru o perioadă nedeterminată.

Reamintim că sezonul 2020/2021 urma să pornească la drum în acest weekend când au fost programate meciurile din prima fază a Cupei României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu