Florina Chintoan și Corina Biriș de la ”U” Cluj, infectate cu SARS-COV-2. Toți antrenorii contestă sistemul propus de FRH

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Sezonul 2020/2021 al Ligii Naționale de handbal feminin a debutat, miercuri, la Ploiești, însă startul noului campionat este unul fals în condițiile în care nu mai puțin de șase echipe participante au proleme din cauza pandemiei de Cornavirus. După HC Zalău, Crișul Chișineu-Criș, Activ Ploiești, Rapid și Gloria Buzău, a venit rândul celor de la Universitatea Cluj să anunțe două cazuri de COVID-19.

Cea mai longevivă jucătoare din lotul universitarelor, Florina Chintoan și Corina Biriș au fost testate pozitiv și au intrat în izolare. Universitatea Cluj ar fi trebuit să întâlnească, miercuri, nou promovata Crișul Chișineu-Criș, dar gruparea arădeană a notificat Federația Română de Handbal că nu poate participa la turneul de a Ploiești, primul din calendarul competițional al noului sezon, din cauza numărului mare de sportive (5) infectate cu noul Coronavirus.

Conform regulamentului ”U” ar fi trebuit să câștige meciul la masa verde, dacă ar fi făcut dovada că testele sportivelor din Cluj sunt negative. Însă, apariția celor două cazuri de COVID-19 va duce fie la reprogramarea meciului, fie la pierderea jocului a masa verde pentru ambele echipe. Interesant este că cele 16 cluburi participante la ediția 2020/2021 a Ligii Naționale s-au opus disputării campionatului sub formă de turnee, însă FRH și ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, au ignorat apelul acestora.

Primul meci al noii ediții de campionat le-a opus pe Rapid București și CSM Slatina. Jocul s-a termina la egalitate (19-19), iar la finalul întâlnirii antrenoarea clujeană a formație bucureștene, Carmen Amariei, a contestat o dată în plus sistemul competițional propus de FRH, reamintind numărul mare de îmbolnăviri în rândul formațiilor masculine care au participat zilele trecute la un turneu similar, la Sfântu Gheorghe.

„Din punctul meu de vedere, aceste turnee, doar să ne adunăm 16 echipe ca să avem de unde să plecăm, cred că nu sunt cea mai bună soluție. Totuși, e bine că am pornit, deși mă uit cum s-au înmulțit cazurile de coronavirus la băieți și cred că suntem cam expuși. Ar fi mult mai bine să jucăm un campionat cu tur-retur”, a spus Amariei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu