Final de an intens pentru Potaissa Turda. Clujenii joacă trei meciuri în 8 zile

Sursa foto: AHC Potaissa Turda/Facebook

AHC Potaissa Turda întâlnește, miercuri, formația Dobrogea Sud în cel mai așteptat meci al etapei a 13-a din Liga Națională de handbal masculin. Toate partidele acestei runde se vor juca la Sfântu Gheorghe în Sepsi Arena. Întâlnirea dintre Potaissa și gruparea dobrogeană este programată de la ora 16:30 și va fi transmisă în direct de TVR 2.

Înaintea acestei confruntări cele două echipe se află la egalitate de puncte (câte 30) și ocupă pozițiile 2 (Potaissa), respectiv 3 (Dobrogea Sud), ale clasamentului, fiind departajate de golaverajul superior clujenilor, +70 față de +59. Întâlnirea se anunță un veritabil spectacol sportiv în condițiile în care trupa antrenată de Horațiu Gal este cea mai prolifică a campionatului, cu 361 de goluri marcate în 12 partide, ceea ce înseamnă o medie de aproape 31 de goluri marcate per meci.

La fel de adevărat este că formația clujeană are și cea mai slabă apărare dintre echipele situate pe podiumul clasamentului, cu 291 de goluri în casate, în medie 24,25 goluri per meci. O victorie în fața dobrogenilor ar menține-o pe Potaissa în lupta pentru titlul de campioană. Lider în clasamentul Ligii Naționale este Dinamo București cu 35 de puncte.

Săptămâna viitoare, marți, 22 decembrie, respectiv miercuri, 23 decembrie, sunt programate ultimele două etape ale turului de campionat. Meciurile se vor disputa tot sub formă de turneu și tot la Sfântu Gheorghe. În ultimele partide din acest an Potaissa Turda va întâlni formațiile Dunărea Călărași, respectiv Minaur Baia Mare. Partea a doua a sezonului va demara în primele zile din 2020, programul urmând a fi anunțat în zilele următoare de Federația Română de specialitate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu