Experimente. CFR și FCSB numără orele până la meciurile cu Dudelange și Rapid Viena

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj și FCSB sunt ultimele reprezentante ale Ligii 1 în cupele europene. Ambele sunt aproape, într-un fel sau altul, de calificarea în grupele UEFA Europa League și ambele ar face orice să ajungă acolo. Ultima etapă de campionat exact asta a reliefat. Atât FCSB, cât și CFR și-au menajat vedetele pentru a fi odihnite înaintea retururilor cu Austria Viena, respectiv Dudelange.

Roș-albaștrii s-au impus într-o manieră categorică la Viitorul, deși de pe teren au lipsit golgheterul Gnohere, ”căpitanul” Pintilii și titularii de drept din apărare – Romario Benzar, Bălașa și Planic. Antrenorul Nicolae Dică a experimentat și i-a ieșit. Scorul (4-1 pentru FCSB) spune totul despre valoarea jucătorilor din lotul roș-albaștrilor. Concluzia este că FCSB se poate lipsi oricând de oricare dintre jucătorii amintiți. Cei ce vor intra pe teren în locul lor pot duce mai departe lupta.

La Mediaș, în weekend, s-a jucat Gaz Metan – CFR. S-a terminat 0-0, un meci în care și Antonio Conceicao a experimentat. Vișiniii nu au pierdut, dar nici nu au arătat că se pot lipsi de Culio, Deac, Țucudean, Djokovic, Hoban etc. Fără ei CFR-ul a gâfâit la propriu, mai ales după introducerea lui Baptista. Medieșenii au ratat ocazii cât pentru două meciuri, iar feroviarii trebuie să-l cinstească pe noul titular dintre buturi, Fernandez.

S-a mai animat puțin evoluția vișiniilor abia după introducerea lui Mailat și Omrani, dar nu suficient cât să lase o impresie măcar decentă. Atât de mare e dorința celor doi antrenori de a se califica în grupele Ligii Europa încât au riscat în meciurile cu Viitorul, respectiv Gaz Metan. De-o parte experimentul a fost reușit, de cealaltă a fost o încercare aproape sinucigașă.

Între timp FCSB a preluat șefia în clasamentul Ligii 1. Sigur că pe CFR-iști exact asta îi interesează cel mai puțin înaintea returului cu Dudelange. Însă, aceste experimente au arătat că FCSB are bancă cum se spune, pe când la CFR, fără Culio, fără Țucudean, Deac și Omrani e jale mare. Joi este programat returul dintre CFR și Dudelange. În tur s-au impus luxemburghezii (scor 2-0), iar oficialii CFR-ului își cheamă suporterii la meci. În acest sens s-a stabilit ca prețul tichetelor de acces să fie de doar 5 lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu