Emoții pentru Potaissa Turda. Mai mulți adversari din turneul de la Sfântu Gheorghe, pozitivi la testele COVID

Sursa foto: AHC Potaissa Turda/Facebook

Meciul dintre Potaissa Turda și CSM Focșani, din Liga Națională de handbal masculin, a fost anulat din cauză că 12 sportivi ai echipei moldovene au fost pozitivi la testul COVID-19. Clujenii, care participă în această perioadă, la Sfântu Gheorghe, la cel de al doilea turneu din calendarul competițional al sezonului 2020/2021, organizat de Federația Română de specialitate, au motive întemeiate să ceară suspendarea tuturor partidelor.

CSM Focșani, echipa cea mai afectată de infectarea cu virusul SARS-COV-2, a disputat deja un meci cu CSM Suceava, echipă care, ulterior a înfruntat Potaissa Turda. Gruparea din Focșani nu este singura afectată de COVID, CSM Bacău anunțând federația că au la rândul lor 12 sportivi infectați, iar CSM Botoșani a refuzat să mai participe la turneu după ce, și în cazul lor, mai mulți handbaliști au primit rezultate pozitive la testele COVID-19.

Comisia de Disciplină a FRH a decis excluderea echipei CSM Focșani din turneul 2 al Ligii Naționale (cu pierderea meciurilor rămase de disputat cu 10-0) și amendarea acesteia cu 20.000 de lei: „pentru depistarea a mai mult de 3 jucatori testați RT-PCR cu rezultat pozitiv, în timpul desfășurării turneului”.

În aceste condiții, în mod normal, FRH și DSP Covasna ar trebui să decidă anularea turneului și continuarea campionatului cu etape normale, caz în care riscul răspândirii virusului SARS-COV-2 ar evident mai mic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu