Duel istoric pentru ”U” în 8-imile Cupei României

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj va întâlni formația UTA Arad conform tragerii la sorți care a avut loc, marți, 12 ianuarie la sediul Federației Române de Fotbal. Grație parcursului din precedenta ediție a competiției alb-negrii au fost repartizați în urna A, alături de FC Botoșani, Astra Giurgiu, FCSB, Chindia Târgoviște, Turris-Oltul Turnu Măgurele, Farul Constanța, Gaz Metan Media, Petrolul Ploiești, Poli Iași și Dinamo.

În actualul sezon (2020/2021), Universitatea Cluj a intrat în competiție în turul III, în care a trecut de Unirea Dej, scor 2-0, pentru ca în turul al patrulea să câștige la masa verde meciul cu Viitorul Șelimbăr, echipa sibiană neputând onora participarea din cauza numărului mare de fotbaliști infectați cu Covid. În 16-imile de finală ”U” a fost norocoasă la tragerea la sorți și a întâlnit o altă formație de Liga 3, Hușana Huși, de care a trecut cu scorul de 8-2.

Iată tabloul complet al fazei 8-imilor de finală din Cupa României:
Universitatea Cluj – UTA Arad
Gaz Metan Mediaș – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Turris-Oltul Turnu Măgurele – Dunărea Călărași
Astra Giurgiu – ASU Poli Timișoara
Politehnica Iași – Petrolul Ploiești
Chindia Târgoviște – Farul Constanța
Dinam București – FCSB
FC Botoșani – Universitatea Craiova

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu principiile de desfășurare ale competițiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 10 februarie cu începere de la ora 13:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Distribuie:

Postaţi un comentariu