Directorul adjunct al DSP Cluj a vorbit despre situația jucătorilor și angajaților de la CFR Cluj

Foto: Dan Bodea

Directorul executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, a vorbit, pentru Prosport, despre situația jucătorilor și angajaților clubului de fotbal CFR Cluj. Reacția oficialului SP vine după ce, duminică, a apărut informația conform căreia toate testele celor 26 de persoane confirmate anterior infectate cu noul coronavirus, au fost negative.

„Nu pot vorbi eu de ce ies unele rezultate într-un anumit mod, asta ţine de laboratoare. Eu pot doar să interpretez ceea ce primesc. Pot să vă spun că după ce o să am toate datele voi încerca să închid ancheta epidemiologică.
Vă spun sincer că pe mine nu mă interesează meciurile lor. Îmi pare rău, înţeleg că au fost campioni anul trecut, dar eu sunt pus aici să am grijă de sănătatea oamenilor. Pe mine mă interesează să nu mai genereze infecţie sau să răspândească virusul.

Grupul echipei CFR este de 50 de oameni, nu toţi au fost infectaţi, nu toţi au fost împreună, aşa că nu se poate vorbi că au fost greşite 20 de teste sau mai ştiu eu ce minuni. Eu spun că pe unii i-am ţinut sub observaţie. Marele nostru fotbalist, care este acum antrenor la Cluj (n.r. Dan Petrescu) este în continuare internat din câte ştiu.

Ce este foarte important de ştiut este că decizia de a se întoarce jucătorii ţine şi de alţi factori, nu doar de cele două teste negative. Ancheta epidemiologică vizează şi dacă au intrat în contact cu alte persoane, dacă au stat izolaţi. Din ce am înţeles, fotbaliştii au stat 10 zile, care e aproape ca şi o carantină impusă de club.

Adevărul este că trebuie să învăţăm toţi din aceste cazuri, să înţelegem virusul mai bine şi să vedem cum putem face să blocăm răspândirea lor. Voi încerca să închid ancheta epidemiologică în cursul zilei de luni sau marţi, dar vă repet, fără legătură cu meciul pe care îl are echipa de fotbal. Am înţeles că şi azi (n.r. duminică) ar fi trebuit să aibă un meci… Eu încerc să îmi fac meseria de epidemiolog”, a declarat, pentru ProSport, Mihai Moisescu, directorul executiv adjunct de sănătate publică, de la DSP Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu