Dan Petrescu vs FRF 2-0. Dacă se elimină și regula U21 oficialii Federației Române de Fotbal pot să arunce prosopul

Foto: Dan Bodea

Două modificări importante ale Legilor Jocului de fotbal, cerute insistent de antrenorul CFR-ului de luni de zile, au fost adoptate de Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal. 20 de jucători pe foaia de arbitraj și 5 schimbări permise pe durata întregului meci au devenit realitate și ratificate de FRF.

Aceste modificări, temporare totuși, au fost aprobate, în urmă cu două săptămâni, la nivel global de IFAB (International Football Association Board), la propunerea FIFA, și implementate deja în campionatele aflate în derulare. Pe cale de consecință, Comitetul de Urgență al FRF a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020 și echipele participante în competițiile Liga 1 și Liga 2 să poată efectua un număr de 5 înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Însă, pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.

De asemenea, s-a aprobat solicitarea de modificare a ROAF formulată de CFR Cluj și Universitatea Craiova, astfel: „Pentru sezonul competițional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul național Liga 1 pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligația de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național”.

Aceste modificări de regulament au fost cerute de antrenorul CFR-ului de luni de zile, Petrescu exprimându-și în mod repetat dezacordul cu privire la numărul de schimbări de jucători și a numărului de fotbaliști care pot fi înscriși pe foaia oficială. Pentru ca triumful lui Dan Petrescu asupra FRF să fie total mai trebuie ca Federația să elimine regula folosirii jucătorilor sub 21 de ani, sau, dacă aceasta va fi menținută, atunci echipele să aibă la dispoziție mai multe schimbări, așa cum solicită antrenorul liderului Ligii 1.

O altă măsură adoptată de Comitetul de Urgență al FRF se referă la înlocuirea în cuprinsul listelor A și B a jucătorilor ale căror contracte expiră la finalul sezonului 2019/2020 și nu se ajunge la un acord pentru prelungirea acestora. În acest sens Comitetul de Urgență a aprobată, la solicitarea Ligii Profesioniste de Fotbal, astfel:

„Jucătorii care nu prelungesc raporturile contractuale cu cluburile în vederea finalizării sezonului 2019/2020 vor putea fi înlocuiți cu alți jucători în listele A și B, oricând. Excepția se referă doar la jucătorii cărora urmează să le expire contractul la finalul sezonului 2019/2020 astfel cum a fost stabilit la începerea campionatului”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu