Dan Petrescu și-a prelungit contractul și va încasa un salariu faraonic la CFR!

Foto: cfr1907.ro

Lidera Ligii 1 și campioana en-titre a țării, CFR Cluj, a dat lovitura încă din primele zile ale noului an. Conform site-ului oficial al grupării feroviare antrenorul Dan Petrescu și-a prelungit contractul cu vișiniii. Conform noii înțelegeri „Bursucul” va fi remunerat cu 1,8 milioane de euro anual, până în 2022, un an în plus față de vechiul angajament.

La sfârșitul anului trecut apăruseră zvonuri conform cărora tehnicianul de 52 de ani era tentat să dea curs unei noi provocări. Restanțele financiare, plus interdicția de a efectua transferuri (cel puțin până în 12 februarie când Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne va soluționa litigiul pe această speță, dintre CFR și FRF), au părut a fi motivele perfecte pentru despărțirea dintre cele două părți.

Însă, sâmbătă, 4 ianuarie, pe site-ul oficial al feroviarilor a fost făcut următorul anunț:
„Veste excelentă pentru familia CFR-istă la începutul anului 2020! Clubul CFR 1907 Cluj anunță faptul că antrenorul Dan Petrescu și-a prelungit contractul cu echipa noastră! Astfel, tehnicianul care a contribuit la câștigarea ultimelor două titluri de campioană ale CFR-ului și la parcursul extraordinar din competițiile europene din acest sezon, încununat cu o calificare fantastică în primăvara europeană, a semnat o nouă înțelegere cu clubul nostru valabilă până în vara anului 2022.

Suntem extrem de bucuroși că cel mai bun antrenor român al momentului va continua pe banca echipei noastre și sperăm ca împreună să atingem cele mai înalte performanțe și în sezoanele care urmează!

Mulțumim, Dan Petrescu!
Hai CFR!”, arată sursa citată.

În perioada următoare CFR Cluj va efectua un stagiu de pregătire centralizată în localitatea Benidorm din Spania. În cantonamentul iberic vișiniii vor disputa și cinci meciuri amicale. Astfel, vișiniii vor întâlni în primul joc gruparea austriacă Florisdorfer AC (locul 14 în liga a doua din Austria), apoi vor înfrunta multipla campioană a Rusiei, ȚSKA Moscova.

Vor urma amicalele cu Arminia Bielefeld (liderul din liga a doua a Germaniei) și cu Ferencvaros Budapesta, liderul la zi în prima divizie a Ungariei și cel mai titrat club de fotbal din țara vecină (31 de titluri naționale și 23 de Cupe). În sfârșit, în ultimul meci test din stagiul de pregătire din Spania, CFR va întâlni un adversar pe cât de exotic, pe atât de important în fotbalul sud-american, CS Emelec, locul 4 în prima ligă din Ecuador.

După acest joc, vișiniii vor reveni la Cluj-Napoca unde, pe 2 februarie vor înfrunta principala contracandidată la titlul național, FCSB. Toto acasă vor disputa feroviarii și manșa întâi din 16-imile Europa League, pe 20 februarie, contra multiplei câștigătoare a trofeului, FC Sevilla.

Distribuie:

Postaţi un comentariu