Cristi Dulca este noul selecţioner al naţionalei feminine de fotbal

Sursa foto: frf.ro

Fostul antrenor al Universității Cluj și al echipei naționale de tineret, Cristian Dulca, este noul selecţioner al echipei naționale de fotbal feminin a României. Antrenorul clujean în vârstă de 48 de ani a semnat cu Federaţia Română de Fotbal un contract valabil până în 2025.

În această perioadă, România va participa în două campanii de calificare, la Cupa Mondială din 2023 și la Campionatul European din 2025, turneul final al întrecerii continentale de peste patru ani fiind și obiectivul noului selecționer. Dulca îl îlocuiește pe banca naționalei feminine de fotbal pe un alt tehnician clujean, Mirel Albon, care a activat în cadrul Federației Române de Fotbal vreme de un deceniu.

„Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine și vreau să mulțumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acordată. Ne așteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Dulca, pentru site-ul Federației Române de Fotbal.

Șeful FRF a explicat de ce s-a luat decizia înlocuirii din funcție a fostului selecționer, Mirel Albon. „A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc! Dezvoltarea fotbalului feminin a atins cote impresionante în ultimii ani, prin creșterea exponențială a numărului de practicante, jucătoare legitimate și cluburi. Ne dorim să continuăm acest trend ascendent și consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit”, a precizat și președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Cristi Dulca este fost internațional al României și a jucat în cariera sa la CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț, Gaz Metan Media, ”U” Cluj, Pohang Steelers, în Coreea și la Honved Budapesta, în Ungaria. Și-a început cariera de antrenor la FC Vaslui și a mai pregătit echipele Universitatea Cluj, în trei mandate, Delta Tulcea, Gaz-Metan Mediaș și Jiul Petroșani. În perioada 2015-2018 a fost selecționerul reprezentativei U21 a României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu