Cluj Arena, pe lista stadioanelor care ar putea găzdui meciuri la EURO 2028

Cluj Arena/ Foto: Dan Bodea

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a nominalizat Cluj Arena între stadioanele care ar putea găzdui meciuri la turneul final al Campionatului European de fotbal din 2028. Pe lista MTS și FRF alături de cel mai mare stadion din Transilvania au mai fost incluse Arena Națională, Stadionul Ghencea și Arena „Ion Oblemenco” din Craiova. Ministrul Stroe susține că România ar putea organiza turneul final din 2028 împreună cu Serbia, Bulgaria și Grecia.

„Euro 2028 în România e o idee generoasă și fezabilă. Putem organiza un turneu final în parteneriat cu Serbia, Ungaria și Grecia. Toate cele patru țări îndeplinim cerințele legate de stadioane. Mai sunt chestiuni legate de infrastructură și de transport care trebuie puse la punct. Având în vedere că vorbim de un termen îndelungat, cred putem să rezolvăm. Putem avea un dosar foarte bun și cu șanse reale de reușită.

Depinde mult de turneul final de la anul <<ministrul Stroe face referire la EURO 2020 care se va desfășura anul viitor, țara noastră urmând să găzduiască patru meciuri – n.a.>>. Dacă UEFA vede că putem organiza patru meciuri sau mai multe la nivel european, va conta mult asta. Acum avem stadioanele care îndeplinesc condițiile pentru organizare: Arena Națională, Ghencea, Cluj Arena și <<Ion Oblemenco>>”, a declarat Ionuț Stroe.

MTS în colaborare cu Federația Română de Fotbal întocmesc dosarul de candidatură a țării noastre și pentru organizarea unui turneu final U21. În acest caz Ionuț Stroe a precizat că România va trimite la UEFA un dosar unic, fără asocierea cu altă țară.

„Plănuim să organizăm Campionatul European de Tineret de fotbal la București, e o colaborare cu Federația Română de Fotbal, lucrăm la asta. Totul depinde de cum vor decurge lucrurile anul viitor la turneul final de seniori. Eu cred că România poate organiza un turneu final de tineret fără vreun parteneriat cu altă țară”, a mai spus Stroe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu