Cine se mulțumește cu puțin obține nimic. ”U” Cluj a pierdut și meciul cu Gloria Buzău. Pleacă Falub?

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj este incapabilă să depășească pasa proastă în care înoată încă din vara anului trecut. Nici geniul lui Goga, nici golul marcat de Golan după doar un sfert de oră de joc nu fac altceva decât să prelungească, pentru cel puțin încă o săptămână, agonia universitarilor. După eșecul din etapa precedentă (0-1, acasă, cu ASU Poli Timișoara), Adrian Falub ar fi spus că va demisiona în cazul unui eșec la Buzău. S-a terminat 1-2 și antrenorul Universității este în fața unei decizii extrem de importante.

Alb-negrii au început mai bine disputa și, sub privirile căpitanului Tamaș, care a asistat din tribună la meci, au făcut ceea ce părea că nu știu să facă – presing în jumătatea adversă. La 36 de ani, Dorin Goga a fost încă o dată cel care a părut capabil să facă diferența. În minutul 15 a trimis o pasă cu călcâiul care a destabilizat apărarea Gloriei, Golan a scăpat singur cu portarul Stoian pe care l-a învins cu o execuție simplă, cu latul, la colțul lung.

Abia în jumătatea a doua a primei reprize gazdele au dat semne că pot să țină de minge și să inițieze faze care să ducă balonul în preajma careului lui Muțiu, dar ocaziile cu adevărat periculoase nu s-au arătat. Singurul șut pe poartă al buzoienilor, în prima repriză, s-a consemnat în minutul 34, când Roșu a trimis o „pasă” la portar, Muțiu neavând, evident, nicio emoție să rețină.

Goga putea închide jocul și tabela de scor încă din prima repriză, dar a șutat pe lângă, la capătul unei faze de toată frumusețea creată de Negrean (min. 44). Partea secundă a întâlnirii a fost dominată de Gloria Buzău care a reușit să aducă în câteva rânduri balonul în fața porții lui Muțiu, fără însă, să-l învingă pe portarul Universității.

Huiban a trimis alături (min. 53), la fel irosind o bună oportunitate și Stoica în minutul 66. ”U” Cluj a făcut pasul înapoi arătând că se mulțumește cu puțin și a așteptat tremurând fluierul izbăvitor. Până la urmă a venit și golul egalizator, în minutul 72. Iurcu a finalizat la capătul unei acțiuni în care defensiva alb-negrilor a fost mai mult decât inertă.

În minutul 82 Ciobanu a șutat din afara careului, balonul a fost deviat de Filip, dar Muțiu a reușit să rețină după un plonjon spectaculos. ”U” Cluj și-a arătat limitele în ultimele 10 minute ale întâlnirii, dar nici construcțiile gazdelor nu au fost deloc inspirate. Până în minutul 86. Fără aportul căpitanului Gabriel Tamaș, defensiva Universității a părut mai anesteziată decât genunchiul internaționalului român și rezerva Iurcu a marcat golul victoriei pentru Gloria. ”U” Cluj pierde, astfel, a doilea meci la rând, iar etapa viitoare va primi vizita formației Unirea Slobozia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu