CFR și-a respectat statutul de favorită și s-a calificat în turul 2 al Ligii Campionilor

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a învins cu 2-0 pe FC Floriana și s-a calificat în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor la capătul unei evoluții clasice, în care a ținut de minge atunci când a fost nevoie, a dat adversarului senzația că ar putea mai mult și a înscris, din nou clasic, în debutul reprizei a doua și pe finalul întâlnirii.

Gazdele au încercat să pună presiune pe defensiva lui Dan Petrescu și au căzut în plasa tehnicianului. Per total, vișiniii au dominat prima repriză fără însă, să-și creeze vreo ocazie cu adevărat importantă la poarta adversă. Doar lovitura de la 11 metri a lipsit, deși feroviarii au solicitat-o în minutul 44.

O fază simplă a făcut diferența. În minutul 53 feroviarii au beneficiat de o lovitură de la colțul terenului, a urmat o schemă și o centrare perfectă pentru Cestor și fundașul a marcat pentru 1-0. Apoi au început să curgă oportunitățile pentru gazde. La doar câteva zeci de secunde de la golul lui Cestor, maltezii au trecut pe lângă egalare. Șutul lui Leone a fost însă, deviat în corner de Andrei Burcă.

În minutul 78 același Leone a șutat periculos, dar noul titular dintre buturile lui Petrescu, Cristi Bălgrădean și-a salvat echipa cu o intervenție salutară. În minutul 97, Golofca a profitat de degringolada din apărarea maltezilor și a închis tabela. Pentru CFR urmează meciul din prima etapă a noului sezon al Ligii 1, duminică, în deplasare cu Academica Clinceni, după care, în 25 sau 26 august, tot pe teren propriu, va disputa jocul din turul 2 preliminar al UCL cu Dinamo Zagreb.

Distribuie:

Postaţi un comentariu