CFR s-a impus pe terenul campioanei

Foto: Dan Bodea

Duelul dintre campioana en titre a României, Viitorul Constanța și CFR a fost câștigat de trupa lui Dan Petrescu, scor 2-1. Obligați să câștige, după ce au pierdut poziția de lider al Ligii 1, vișiniii au început foarte bine meciul de la Ovidiu și au marcat încă din minutul patru prin Țucudean. Reușita atacantului a fost anulată din cauza poziției de ofsaid în care s-a aflat anterior Deac. Mijlocașul CFR-ului a fost în centrul atenției cinci minute mai târziu când a executat foarte bine o lovitură liberă, dar Cojocaru a reușit să respingă mingea de sub bară și să o trimită în corner.

Pofta de joc a lui Deac avea să fie concretizată de finalizarea lui Omrani din minutul 11. Dcarul CFR-ului a pătruns în forță, i-a pasat foarte bine lui Țucudean și acesta din urmă a întors pentru Omrani care a pus latul pentru 1-0. De partea cealaltă Viitorul s-a trezit abia în minutul 23, când Țîru a avut o reluare totuși slabă la poarta lui Arlauskis. În minutul 25 eforturile lui Deac au fost răsplătite din nou cu gol. Mijlocașul a pătruns printre doi adversari și l-a executat pe Cojocaru.

În ciuda evoluției mult peste așteptări a echipei sale, Dan Petrescu a ținut să fure momentele de glorie ale fotbaliștilor lui. Antrenorul CFR-ului s-a tăvălit pe jos, a zbierat, a înjurat, a gesticulat, până când a fost amenințat de arbitrul Istvan Kovacs că va fi trimis în tribună. Apogeul crizei lui Petrescu a avut loc în minutul 37 după un fault al lui Țucudean la Cojocaru. Repriza s-a terminat în favoarea CFR-ului, scor 2-0, și s-a terminat și fotbalul la Ovidiu. Partea a doua a meciului s-a derulat după scenariul deja cunoscut, cu feroviarii renunțând la orice intenție ofensivă, concentrați pe apărare.

Minutul 82 avea să aducă singura fază notabilă din repriza a doua. Boli a făcut henț în careu și Kovacs a arătat punctul cu var. Au trecut aproape cinci minute până Hagi a executat, slab, dar și-a reparat greșeala înscriind după respingerea lui Arlauskis. ”Am pregătit meciul să ne apărăm sus. Am schimbat sistemul de joc, a trebuit să riscăm. Prima repriză a fost perfectă. Am căzut fizic în repriza a doua. Nu au avut ocazii prea mari”, a spus Petrescu la finalul întâlnirii. În urma victoriei de la Ovidiu, CFR trece temporar pe primul loc al clasamentului cu 39 de puncte, unul mai mult decât FCSB care însă, are un meci mai puțin disputat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu