CFR – Gaz Metan, 2-2 și un penalti ratat la ultima fază

Foto: Dan Bodea

Liderul CFR nu are probleme deosebite cu adversarii din întrecerea internă, pe care îți ține la o distanță rezonabilă în clasamentul Ligii 1, dar are probleme cu propriile complexe. Gaz Metan Mediaș este echipa cu una dintre cele mai bune linii de clasament în disputele cu CFR, iar tradiția s-a respectat și sâmbătă seara, când cele două combatante s-au întâlnit pe Arena Dr Constantin Rădulescu, într-un meci din cadrul etapei a 19-a. S-a terminat 2-2, după ce oaspeții au avut 2-0, în minutul 31.

Foto: Dan Bodea

Trupa lui Mihai Teja este oricum revelația acestui campionat, iar în meciul din Gruia, alb-negrii au evoluat deciși să continue seria rezultatelor bune, care să îi mențină pe loc de play-off. În minutul Ely Fernandes a profitat de o ieșire neinspirată a lui Arlauskis, i-a furat mingea portarului și a deschis scorul. Golgheterul Țucudean a avut egalarea în vârful bocancului, însă a tras doar în plasa laterală (min. 26). Cinci minute mai târziu,

Fortes a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat mai mulți jucători, l-a văzut foarte bine pe Ivanov demarcat la marginea careului și a pasat pentru 0-2. Bulgarul a șutat din prima și a făcut inutil plonjonul lui Arlauskis. Imediat după această fază Conceicao a mutat. Moutinho a fost înlocuit cu Omrani. Francezul avea să-i readucă în joc pe campioni, prin golul marcat în minutul 43. Deac s-a accidentat și el și a fost înlocuit cu Ioniță, iar Vinicius a ratat egalarea în minutul 45.

Foto: Dan Bodea

La pauză a survenit și a treia modificare în tabăra gazdelor, Țucudean rămânând la cabine, în locul lui fiind aruncat în luptă juniorul Petrila. Carlos Fortes a avut oportunitatea să înscrie pentru 3-1, dar s-a pierdut în idei și a fost blocat. În aproximativ un minut, Trif a încasat două cartonașe galbene și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică pentru ultima jumătate de oră. Ioniță (min. 68) și Omrani (78) au ratat din poziții ideale, iar Chamed 9min. 81) l-a întins pe Arlauskis din lovitură liberă.

În minutul 87 Omrani a profitat de o eroare de plasament a fundașilor oaspeți și a restabilit egalitatea. În minutul 90+3, Ioniță avea să cadă inteligent în careu, iar Radu Petrescu a arătat fără se ezite punctul cu var. Specialistul Culio a dat-o în bară, la propriu, și CFR a obținut doar un punct din întâlnirea cu Gaz Metan. Vișiniii au, pentru moment, șase puncte avans față de FCSB și șapte față de Viitorul. Cele două echipe joacă, duminică, la Pitești.

Distribuie:

Postaţi un comentariu