UPDATE: Manea, confirmat și el. Numărul cazurilor ajunge la 12. CFR, focar de Covid-19! Îi paște și un proces!

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj a devenit al doilea focar de Covid-19, după Dinamo, și situația campionatului devine tot mai complicată cu fiecare zi și cu fiecare caz nou de infectare cu virusul Sars-Cov 2. În acest moment au fost confirmați ca purtători ai noului coronavirus jucătorii Alexandru Păun, Grzegorz Sandomierski, Alexandru Petrilă, Cătălin Golofca și Cristi Bălgrădean, plus Cristian Moldovan, antrenorul cu portarii, Cristian Dragota, preparatorul fizic, antrenorul secund Costin Curelea, kinetoterapeutul Radu Pralea și Cristian Aldea, membru al staff-ului tehnic. Și Damjan Djokovic este suspect de Covid-19, însă testul efectuat de acesta a fost declarat neconcludent.

Totul a început la sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă dimineața, când Păun a făcut febră, iar medicul echipei a observat că prezintă simptomele specifice Sars-Cov 2. A fost suspus unui test, iar confirmarea a venit după amiază, cu doar patru ore înaintea meciului cu FCSB, care a fost amânat.

Liga Profesionistă de Fotbal a intervenit imediat și a cerut staff-ul și jucătorilor să rămână cantonați în baza sportivă de la Mogoșoaia până la sfârșitul acestei săptămâni. Feroviarii s-au conformat și au rămas izolați, deși Direcția de Sănătate Publică a transmis clubului că echipa putea să se întoarcă la Cluj imediat ce fusese descoperit primul caz de infectare, cel al lui Păun.

În această perioadă în care jucătorii și staff-ul sunt izolați la Mogoșoaia ei nu au voie se efectueze ședințe de pregătire. În ciuda celor 10 cazuri de infectare LPF a decis, pentru moment, că meciul pe care CFR îl are programat, duminică, pe teren propriu cu FC Botoșani se va disputa. Următoarea testare a CFR-iștilor va avea loc joi și în funcție de rezultate LPF ar putea decide amânarea jocului cu FC Botoșani.

Deocamdată se știe că meciul cu FCSB se va disputa pe 28 sau 29 iulie, dar o prelungire a situației actuale ar face aproape imposibilă prezența feroviarilor pe teren în finalul acestui sezon. Dacă și testele de joi vor confirma infectarea cu Sars-Cov 2 a jucătorilor amintiți, Dan Petrescu ar putea fi obligat să apeleze la juniori, sau conducerea clubului va cere înghețarea campionatului și dreptul de a juca în Liga Campionilor în baza clasamentului de la sfârșitul sezonului regulat.

Foto: Dan Bodea

O belea nu vine niciodată singură
Clubul CFR ar putea fi dat în judecată de unul dintre pasagerii zborului Cluj-Napoca – București, din data 17 iulie, cel cu care a făcut deplasarea în Capitală, pentru meciul cu FCSB, lotul feroviar. Paul Siserman, fost concurent la Master Chef, a declarat pentru GSP că jucătorii campioanei nu respectau regulile, nici la sosirea la Aeroportul Internațional Cluj, nici interiorul acestuia.

„Eu nu-i cunosc pe acești băieți, nu sunt microbist. Dar m-a deranjat faptul că nu respectau regulile, iar eu am familie acasă și acum văd că 11 dintre ei au Covid. Au venit cu autocarul până la intrarea în aeroport și vă spun clar că nu aveau măști în autocar. Le puneau abia după ce coborau, dar aia e treaba lor internă.

Deranjant e că în aeroport, unii nu purtau deloc sau purtau măștile aiurea. Un jucător tânăr, sub 1,80 metri și zic asta pentru că aia e înălțimea mea, cu părul blond sau platinat și mai lung, avea masca agățată doar de o ureche, cealaltă parte atârna. Alți doi jucători aveau masca sub gură la coada de la check-in.

Mai erau niște oficiali mai în vârstă și ei nu respectau evident regulile. Unul dintre ei era foarte verbal, își dăduse masca jos și vorbea despre o beție, cred. În avion, acest tip mai în vârstă (n.red. – Siserman l-a identificat pe unul dintre membrii staffului tehnic, în pozele trimise de reporterii Gazetei, este vorba despre Iosif Mureșan, maseurul lui CFR, tatăl fundașului Andrei Mureșan, ex-CFR) a stat chiar în fața mea. Râdea cu un altul despre niște cartonașe roșii, nu am înțeles exact, dar spunea ceva de genul: “Iar te-a prins Petrescu?! Cât mai e un cartonaș roșu?

Primii jucători erau în avion la două scaune distanță de mine. Întrebarea mea pentru ei este dacă din ceilalți 150 de pasageri erau unii bolnavi, ei riscau să piardă campionatul nerespectând regulile?! Stând cu măștile așa cum stăteau puteau să ia virusul din avion”, a spus Siserman pentru sursa citată.

Distribuie:

Postaţi un comentariu