CFR, din nou în Europa. Dubla cu Malmo va stabili noi recorduri

Foto: Dan Bodea

Campioana României reintră, marți, în circuitul celei mai importante competiții europene intercluburi – UEFA Champions League. În drumul spre grupele întrecerii vișiniii au de trecut mai întâi de suedezii de la Malmo. Meciul este programat de la ora 19:00 pe arena dr Constantin Rădulescu.

Au trecut aproape patru ani de la ultima reprezentație a feroviarilor în cupele europene. În august 2014 CFR-ul ieșea din turul trei preliminar al UEFA Europa League, după 0-1 și 0-2 cu Dinamo Minsk. Campioana Suediei, Malmo FF este adversarul cu numărul 23 pe care vișiniii îl vor înfrunta în competițiile continentale, iar la capătul dublei manșe CFR-ul va fi bifat deja prezența cu numărul 50 în cupele europene. În precedentele 48 de partide echipa din Gruia a obținut 17 victorii, nouă rezultate de egalitate și a înregistrat 22 de înfrângeri. 55 de goluri au marcat CFR-iștii în toate competițiile intercluburi și a încasat 66.

Pentru Mario Camora meciurile cu Malmo sunt deja o confirmare a locului său în istoria clubului. La meciul cu FC Botoșani din debutul Ligii 1, căpitanul CFR-ului a atins deja cota 250 de meciuri în toate competițiile depășindu-l pe fostul căpitan icardo Cadu (249 de meciuri pentru CFR).

Foto: Dan Bodea

”Ştim ce avem de făcut şi e important pentru club, pentru suporteri şi pentru oraş să avem din nou în Gruia cupe europene. Vor fi două meciuri foarte grele, dar suntem pregătiţi să câştigăm şi să mergem mai departe. Mi-e dor de cupele europene, dar am emoţii înaintea fiecărui meci”, a declarat Camora, în cadrul conferinței de presă.

Antrenorul Edward Iordănescu este și el în fața unui moment important. După ce a cucerit primul trofeu ca tehnician, Supercupa României, Iordănescu debutează și el în cea mai importantă competiție europeană intercluburi.

”Avem în faţă o echipă pe care am studiat-o, pe care o înţelegem, o echipă valoroasă, foarte echilibrată, cu o medie de vârstă foarte bună pentru performanţă, aproximativ 27 de ani, ceea ce înseamnă experienţă. Mai mult, e o echipă care are în componenţă foşti şi actuali internaţionali şi mulţi jucători obişnuiţi cu ceea ce înseamnă cupele europene. Am văzut că gestionează bine jocurile şi momentele de joc, ştiu când să accelereze, când să temporizeze, au maturitate în joc şi ştiu să profite de orice oportunitate”, a spus Iordănescu în conferința de presă.

CFR – Malmo se joacă, marți, de la ora 19:00, returul fiind programat peste o săptămână în Suedia.

Patrice Podină & Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu