CFR, detronată după aproape un an. Petrescu vede, iar, conspirații împotriva feroviarilor

Foto: Dan Bodea

Doar egal în deplasarea de la Giurgiu (scor 2-2) și CFR a pierdut șefia Ligii 1. Din august 2019 nu mai fusese altă echipă pe prima poziție a clasamentului, până duminică seara. Feroviarii au avut un start de meci fulminant. Au marcat Rondon (lovit de o minge șutată prost de Itu) și Burcă, în primele 17 minute și urmau alte 70 și ceva de minute de plictiseală, la trecerea timpului.

Însă, cu Astra nu merge așa. Giurgiuvenii nu au declarații prestabilite, nici scheme de joc exersate. La Astra fotbalul înseamnă pasiune, sclipirile lui Budescu și aparițiile la finalizare ale lui Alibec. Toată lumea știe asta, numai Dan Petrescu nu. Giurgiuvenii au reintrat în meci după autogolul lui Bordeianu (min. 31).

După o primă repriză modestă, mai ales pentru Budescu, Astra a renăscut. Pasele „decarului” au destabilizat complet echipa feroviară. Dacă măcar jumătate dintre ele erau transformate în gol vorbeam de o umilință a CFR-ului, la Giurgiu. Golul egalizator a venit după o fază în care feroviarii au stat prost în teren, iar Alibec a făcut ceea ce majoritatea atacanților români nu ar fi făcut, a șutat din prima, plasat, la colțul lung.

Până la finalul întâlnirii ambele echipe și-au trecut în cont ocazii importante, dar scorul a rămas egal și în Oltenia e sărbătoare. Dan Petrescu a cedat, iar, nervos și a lansat acuzații grave, de non-combat la adresa giurgiuvenilor și de conspirație în favoarea oltenilor, din partea arbitrilor.

„Aș vrea ca Astra să joace la fel, cu același spirit, cu Craiova, când oltenii vor veni aici. Să joace Budescu, Alibec, Fatai, că la Craiova, în tur, nu i-am văzut. Erau dispăruți. Botoșani să joace meciul vieții cu Craiova, FCSB la fel și să câștige cine merită, așa ar fi normal. Cu noi joacă pe viață și pe moarte. Azi am avut penalty, cu Craiova la fel, arbitrajele sunt cum sunt. Dar nu am văzut arbitraj contra Craiovei”, a tunat Petrescu.

Universitatea Craiova a trecut în fruntea ierarhiei Ligii 1, cu 38 de puncte, unul peste CFR. Au mai rămas de disputat patru etape până la finalul sezonului, iar pe 1 august, în ultima rundă a actualului campionat, Universitatea Craiova și CFR se vor înfrunta, probabil cu trofeul pe masă, în Bănie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu