CFR Cluj, un măr frumos stricat pe dinăuntru. Și Djokovic a notificat clubul pentru plata restanțelor

Foto: Dan Bodea

Într-o primăvară tomnatică, mai mult ploioasă decât luminoasă, în pomul fotbalului românesc mărul CFR arată ca fructul oprit – apetisant, ispititor, perfect. Două titluri consecutive, poziția de lider în clasamentul la zi al Ligii 1, șapte victorii în ultima campanie europeană în fața unor giganți precum Lazio, Rennes, Celtic, Astana, sau Maccabi Tel Aviv și-o eliminare nedreaptă în 16-imile UEFA Europa League sunt doar câteva dintre „ofertele” cu care CFR devine aproape de nerefuzat pentru cei însetați de glorie și bani. Cireașa de pe tort, evident Dan Petrescu, magicianul care a pus monopol pe succes.

Însă, odată ce au mușcat din el, fotbaliștii descoperă de mărul CFR nu e chiar atât de zemos precum părea, nici dulce nu e, nici de foame sau de sete nu ține. Dedesubtul cojii seducător de vișinii miezul nu e deloc desfătător. Contractele, mult prea generoase pentru un fotbal atât de fad precum cel din România, sunt plătite când și când, iar, mai nou, achitarea datoriilor e condiționată de viitoare performanțe.

Situația este, aproape, general valabilă în fotbalul din țara noastră, însă e greu de acceptat de fotbaliștii care au performat pe datorie. Iar atunci când tu conducător de club condiționezi plata obligațiilor pe care le ai de viitoare performanțe, revoltele sunt aproape inevitabile. Ultimul care a notificat clubul și își cere drepturile financiare este Damjan Djokovic.

Sezonul perfect se poate compromite în câteva semnături
Croatul Damnjan Djokovic este doar încă unul dintre cei ce s-au săturat de promisiunile, atât de greu onorate, de oficialii campioanei CFR. Povestea adiționalelor în care toată suflarea feroviară era invitată să accepte o nouă reeșalonare a datoriilor este arhicunoscută. Că actele adiționale fotbaliștii le-au primit via e-mail este și ea cunoscută, cum la fel a făcut înconjurul lumii informația că jucătorilor nu li s-au înjumătățit contractele pe perioada în care competițiile sportive au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Trist este că niciun conducător din organigrama campioanei nu a realizat că ar fi fost strigător la cer să înjumătățești ceva ce nu ai plătit! La fel de trist este că oficialii din Gruia devin tot mai obișnuiți să mintă decât să spună adevărul, cum a fost în cazul lui Arlauskis care ar fi ajuns în Cluj, într-o zi de vineri doar de directorul sportiv Bogdan Mara știută. Tot o minciună este și ideea că lituanianul e atât de prețuit încât oficialii campioanei i-ar fi închiriat un avion privat, numai să se alăture mai repede lotului pregătit de Petrescu. În realitate Arlauskis și-a plătit singur avionul, obținând, probabil, o jumătate de promisiune că nota de plată îi va fi decontată.

Revenind la actele adiționale făcute cadou de conducere, acestea trebuie semnate pentru ca clubul să primească licența pentru viitorul sezon competițional. Numai că ele au fost doar în parte agreate și, se pare că doar de români. De fapt, dintre jucătorii străini doar Mike Cestor și Mario Camora ar fi semnat. Așadar, după Alin Minteuan și Sorin Oncică, și Damjan Djokovic a decis să joace pe stilul CFR cu conducerea clubului.

Jurnaliștii de la gsp.ro notează că la negocierea pe adiționale, Djokovic a cerut și a obținut să îi fie plătite integral toate salariile, astfel: pe luna martie (termen limită 25 iunie), salariul pe aprilie (termen limită 25 iulie), iar remunerația pe luna mai să îi fie plătită în 6 rate (2.500 de euro lunar) în perioada august – ianuarie 2021. La fel vor să procedeze și ceilalți străini, care nu au semnat încă noile condiții de plată ale datoriilor pe care le are clubul din Gruia.

Nici Djokovic, nici ceilalți străini din lotul CFR-ului nu au acceptat propunerea mai mult decât indecentă a conducerii ca toate datoriile, adică salariul pe martie, bonusurile și primele din cupele europene, multe restante de anul trecut, dar și din actualul sezon intern, să le fie achitate până pe 25 iunie. Aceeași conducere a campioanei CFR a mai propus ca salariul pe luna aprilie să nu fie plătit deloc, iar cel pe mai să fie recuperat până la finalul anului, în șase rate și doar dacă echipa ar reuși o nouă calificare în grupele unei cupe europene!

Distribuie:

Postaţi un comentariu