CFR a remizat la Mediaș, arbitrul le-a refuzat un penalti

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Meciul dintre Gaz Metan Mediaș și CFR Cluj, din cadrul etapei a 24-a a Ligii 1 s-a terminat cum a început, 0-0, și vișiniii încep să simtă din nou în ceafă răsuflarea celor de la FCSB. La adăpostul unui avans de cinci puncte (în fața principalei urmăritoare, FCSB), și etalând un joc solid etapă de etapă, trupa lui Dan Petrescu părea să aibă o misiune destul de ușoară la Mediaș.

Bordeanu și Camora au dat primele emoții gazdelor, dar primul a șutat peste, iar centrarea căpitanului nu a găsit pe nimeni în gura porți pentru deschiderea scorului. Dward Iordănescu a făcut prima schimbare încă din minutul 11, iar cel intrat în meci, Chamed, și-a încercat șansa la prima atingere de balon.

Prima ocazie clară de gol s-a consumat abia în minutul 20. Omrani a driblat frumos, a șutat bine, dar Pleșca a respins cu piciorul și tabela a rămas nemodificată. În minutul 22 s-a consumat și faza cea mai controversată a întâlnirii. A fost un duel între Deac și Droppa, la 25 de metri de poartă, arbitrul lasă jocul să continue, mingea a ajuns în careu unde Pleșca l-a doborât pe Omrani. Clujenii au cerut penalty, dar arbitrul Andrei Chivulete a întors meciul și a dat lovitură liberă pentru Gaz Metan considerând că Deac a faultat. La finalul meciului mai mulți specialiști în arbitraj au dat verdictul: penalti pentru CFR.

În minutul 30 și gazdele au solicitat lovitură de la 11 metri, după un șut al lui Droppa. Mingea a atins cotul lui Burcă, dar fotbalistul CFR-ului avea brațul lipit de corp astfel că, decizia centralului de a lăsa jocul să continue a fost una corectă. Omrani și Rondon au ratat, în aceași fază, și scorul pauzei a fost 0-0.

A doua repriză a fost mult mai săracă în oportunități, singurul eveniment notabil fiind revenirea lui George Țucudean, într-un meci oficial. Atacantul a fost trimis pe teren în minutul 81, în locul lui Omrani, dar fostul golgheter al României și a avut nicio realizare în cele 10 minute pe care le-a petrecut pe teren.

„Am avut penalty clar ca lumina zilei, unul care schimba soarta jocului…Păi, lași faza, apoi nu știi ce să faci! Noi nu am primit lovitură de la 11 metri, iar Gaz Metan a primit vreo zece. E păcat că se întâmplă așa. S-a speriat că avea CFR penalty?!”, a tunat Dan Petrescu la finalul partidei.

CFR continuă să fie lider în clasamentul Ligii 1, cu 48 de puncte, șase mai multe decât FCSB, bucureștenii având însă, un meci mai puțin disputat. Etapa viitoare CFR va primi vizita formației FC Viitorul Constanța.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu