CFR a fost eliminată de Dudelange și a bifat două premiere nedorite. Conceicao a demisionat

Foto: Dan Bodea

Campioana României, CFR Cluj a bifat o contrapreformanță ce va rămâne în istoria fotbalului. Vișiniii au pierdut și manșa retur din play-off-ul Ligii Europa, scor 2-3, și este prima echipă din România eliminată de o grupare din Luxemburg, în cupele europene la fotbal. După 0-2 în tur, feroviarii aveau nevoie de o prestație impecabilă pentru a întoarce soarta calificării și au ratat prima ocazie de gol încă din minutul 3, dar Prempeh a respins de pe linia porţii. Oaspeții nu s-au pripit și au așteptat prima oportunitate de contraatac.

În minutul 11 Melisse a tras de la distanță, dar Fernandez a respins în corner. Cinci minute mai târziu a apărut la finalizare Țucudean. Mingea trimistă de golgheterul CFR-ului a trecut pe lângă poartă. Omrani, Tambe și același Țucudean au colaborat bine, până la ultima execuție, în minutul 33, dar ultimul nu a reușit să deschidă scorul din 5 metri. Nici Vinicius nu a fost mai inspirat în minutul 35. Portarul oaspeților a gafat, dar apărătorul feroviarilor a șutat pe lângă poartă. La pauză a fost 0-0 și clujenii încă mai sperau.

Doar 6 minute după reluare au trecut până Sinani a dat lovitura. Mai întâi a șutat fantastic de la 20 de metri și a plasat mingea în vinclul porții lui Fernandez (min. 51), pentru ca mai apoi să profite de o gafî a apărării gazdelor și să înscrie elegant pentru 0-2. Omrani s-a pierdut cu firea la 6 metri de poartă (min. 60), iar Tambe a trimis în bară (min. 65). Umilința a fost totală în minutul 78 când Turpel a înscris pentru 0-3. Tambe (min. 85) și Omrani (88) au înscris și ei, dar istoria va consemna primul eșec al unei echipe românești în fața unei grupări din Ducat (0-2, în tur) și, de asemenea, prima eliminare a unei echipe din Liga 1 în fața uneia din Luxemburg (scor general 2-5).

La conferința de presă de după meci antrenorul Conceicao și-a anunțat demisia, nu înainte de a găsi o scuză pentru contraperformanța din Europa League. ” Trebuie să fim realiști, să vedem faptul că eu am venit doar de o lună la club. Repet, am preluat o echipă total nouă şi nu am avut timp să antrenez echipa, doar din trei în trei zile a fost mai mult recuperare. Unde nu sunt rezultate, antrenorii sunt primii care plătesc şi e posibil să fie aşa şi de această dată”, a spus Conceicao.

Distribuie:

Postaţi un comentariu