Cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1, săgeți către șefii CFR-ului: „În România e greu, nu-și permit jucătorii să renunțe la o lună de salariu”

Foto: Dan Bodea

Alexandru Chipciu are un CV impresionant (8 trofee cucerite cu Steaua, Anderlecht și CFR), dar și un salariu faraonic pentru un fotbalist care n-a mai înscris vreun gol tocmai din 18 august 2018, iar în ultimele 11 luni a bifat doar 95 de minute (13 minute într-un meci Sparta Praga – Jablonec, în 19 mai 2019 și 82 de minute în disputa Universitatea Craiova – CFR din 20 februarie 2020).

La CFR a ajuns în ianuarie ca o veritabilă vedetă, însă a eșuat pe banca de rezerve a campioanei Ligii 1. Dacă pe teren n-a mai impresionat cam demult, Chipciu s-a remarcat recent cu o declarație sfidătoare pentru milioane de români a căror viitor financiar este cel puțin incert din cauza situației generate de pandemia de COVID-19. „În România nu-și permit jucătorii să renunțe la o lună de salariu”, este o frântură din declarația surprinzătoare a lui Alexandru Chipciu, plătit lunar cu 96.400 de lei!

Caracter de sute de mii de euro
Alexandru Chipciu este cel mai bine plătit fotbalist din campionatul intern al României. Fostul internațional, ajuns la de 30 de ani rezervă la campioana CFR, este remunerat, lunar, cu 20.000 de euro. În plus, Chipciu a mai încasat și un bonus de 100.000 de euro la semnătură ceea ce ridică veniturile lui la 340.000 de euro pe an.

Acestor sume li se adaugă prime pentru punctele câștigate în campionat (1.000 de euro pentru fiecare victorie în Liga 1 –16 la număr până în momentul suspendării meciurilor), o primă de ordinul zecilor de mii de euro pentru cucerirea titlului de campion, plus un bonus special pentru calificarea în grupele cupelor europene. Cam puțin în opinia fotbalistului care s-ar considera nedreptățit de o eventuală viitoare reducere a contractului său.

„Senzația mea este că mulți în România abia au așteptat coronavirusul ăsta ca să înceapă tăierile (reducerea salariilor fotbaliștilor – n.a.). Eu am renunțat la o sumă de bani când am revenit în România, acum iar trebuie să renunț. E greu. Aș fi de acord pe o perioadă de 1-2 luni, dar nu mai mult, nu tot anul! Pentru Messi și Cristiano Ronaldo e simplu să renunțe și la 10 milioane de euro. În România e mai greu pentru că nu-și permit jucătorii să renunțe la o lună de salariu”, a declarat fotbalistul la Digisport.

Reacția lui Chipciu vine în contextul în care este foarte posibil ca și la liderul Ligii 1 să se reducă contractele. CFR Cluj este până în momentul de față unul dintre puținele cluburi din Liga 1 care au anunțat că nu vor reduce salariile jucătorilor. Și totuși: „Am primit pe grup un mesaj că vom vedea exact care este situația și că vor fi discuții în câteva zile”, a demascat Chipciu intenția oficialilor clubului feroviar.

96.400 de lei net este remunerația lunară a lui Alexandru Chipciu la CFR Cluj, echivalentul a 30 de salarii medii în România (3.189 lei, conform Institutului Național de Statistică)

A eșuat pe banca de rezerve
De-a lungul timpului Alexandru Chipciu s-a remarcat tocmai prin modestie. Nu a epatat etalându-și tacâmurile de argint, nici ceasurile, sau mașinile scumpe, nici prin vreo declarație, până acum, deplasată. Ca fotbalist, Chipciu s-a remarcat, cândva, prin polivalență, reușind să acopere mai multe posturi în teren, preponderent în benzile laterale. S-a consacrat ca extremă, dar s-a descurcat la fel de bine și ca fundaș dreapta, ba a jucat un meci și ca mijlocaș central.

Se spune chiar că poziția pe care ar fi trebuit să o acopere Chipciu, la CFR, era cea de mijlocaș central (alături de Djokovic și Bordeianu), fiind văzut de mulți, nu și de Dan Petrescu, succesorul argentinianului Juan Emmanuel Culio, retras și nu prea din activitatea fotbalistică. Nici nu prea ar avea alt post pe care să joace. Fundași dreapta sunt Susic, Manea, Burcă, ba chiar și Denis Ciobotariu, iar în linia mediană Deac este punct fix în flancul drept. În plus, Păun, Costache, sau Golofca pot la rândul lor să joace, de la mijlocul terenului în sus, și pe stânga și pe dreapta.

Dacă Dan Petrescu nu va reuși să-l reprofileze în următorii doi ani cât mai are contract, Chipciu va intra în galeria transferurilor ratate. În cele nouă meciuri oficiale câte au disputat vișiniii de la achiziția lui Chipciu, fostul internațional a prins un meci în calitate de rezervă (neutilizată), cu Viitorul Constanța, și 82 de minute în deplasarea de la Craiova, din 23 februarie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu