Capsula timpului – Testamentul „Șepcilor roșii”

Sursa foto: fcuniversitateacluj.ro

Suporterii Universității Cluj au organizat recent ultima acțiune din 2019, anul Centenarului clubului universitar. Reprezentanți ai Asociaţiei Şepcile Roşii 1919, Asociaţia Peluza Şepcile Roşii, Fotbal Club Universitatea Cluj, Clubul Sportiv Universitatea Cluj și ai U-BT Cluj-Napoca au îngropat, în imediata apropiere a statuii Doctorului Mircea Luca, Capsula timpului, un cufăr în care au fost lăsate generațiilor viitoare obiecte, gânduri şi amintiri, tricouri, fanioane sau eșarfe.

Sursa foto: fcuniversitateacluj.ro

Gestul simbolic al „Șepcilor roșii” a fost inspirat din perioada bejeniei de la Sibiu, când tricourile „universitarilor” au stat îngropate într-un cufăr până la revenirea echipei în Cluj-Napoca. Alături de suporteri, la eveniment a participat și legenda vie a „studenților”, Remus Câmpeanu.

„Am dorit să încheiem anul centenarului Universităţii Cluj cu un gest simbolic. Este vorba despre un cufăr care conţine amintiri, gânduri, reflectate în nişte obiecte cu tot ceea ce înseamnă Universitatea Cluj, ceea ce este reprezentativ pentru clubul în sine şi pentru suporterii săi: tricouri, eşarfe, cărţi, DVD-uri, stickere. Este un mic testament pe care îl lăsăm celor care avem încredere că o vor iubi pe <<U>> peste ani. Sperăm ca acest cufăr să fie deschis în 2119”, a descris Bogdan Blaga, vicepreşedintele Asociaţiei Şepcile Roşii 1919, ultima acţiune a anului organizată sub egida U100.

Distribuie:

Postaţi un comentariu