Calificare ca și antamată. U-BT a mai trecut odată de CSU Sibiu, de această dată în Cupă

Foto: Dan Bodea (arhivă)

„Clasicul Transilvaniei”, înfruntarea dintre echipele de baschet U-BT Cluj-Napoca şi CSU Sibiu, a programat la sfârșitul acestei săptămâni un nou episod, de această dată în sferturile Cupei României. Manşa tur, disputată la Cluj-Napoca, a revenit trupei lui Mihai Silvăşan, scor 83-64, alb-negrii pornind astfel, cu prima șansă în returul programat pe 15 ianuarie, anul viitor, la Sibiu. Cele două mari rivale s-au înfruntat în urmă cu o săptămână, în Sala „Transilvania” din Sibiu, și în Liga Națională de Baschet Masculin. La fel ca acum, și atunci, băieții pregătiți de Silvășan s-au impus cu scorul de 77-71.

În manșa tur din sferturile Cupei lucrurile puteau să se complice, după ce oaspeții au început mai bine întâlnirea și chiar s-au distanțat destul de ușor la 7 puncte diferență (3-10). Până la sfârșitul primului parțial însă, clujenii au echilibrat situația și sfertul 1 s-a terminat la egalitate, scor 16-16.

Sfertul al doilea a fost cel decisive. Alb-negrii au controlat în totalitate jocul și au intrat la cabine cu 9 puncte avans, după un parțial pe care l-au câștigat cu 27-18 (43-34, scor general). La revenirea pe parchet, oaspeții au avut o răbufnire și au câștigat cel de al treilea parțial (15-19), dar au cedat total în cel de al patrulea (25-11) și CSU Sibiu are nevoie de un miracol pentru a întoarce scorul în returul de anul viitor.

„Mai mult decât victoria mă bucură diferența de scor pe care am obținut-o. Îi felicit pe băieți pentru felul cum au luptat. Au fost determinați în fața Sibiului, despre care se știe că este o echipă atât de puternică sub panou. Lucrul trist este legat de accidentarea lui Karlo, care pare destul de serioasă. Ne dorim ca veștile să nu fie atât de rele precum par. A arătat destul de urât ceea ce s-a întâmplat cu el. Încă nu ne pronunțăm, așteptăm să vedem ce iese la RMN și ce ne vor spune medicii.

Pe de altă parte, încheiem o primă parte a sezonului cu succes. La începutul săptămânii viitoare revenim la antrenamente, avem program normal și încercăm să pregătim cât mai bine meciul cu Timișoara din 4 ianuarie. Pe această cale, vreau să le urez tuturor iubitorilor de baschet din Cluj în primul rând, dar și din țară, un an nou cât mai bun”, a declarat pentru site-ul oficial, antrenorul Mihai Silvășan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu