Buș și Deac, convocați pentru dubla naționalei cu Irlanda de Nord și Austria

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de fotbal a României debutează în noua ediție a Ligii Națiunilor la sfârșitul săptămânii viitoare când este programat meciul cu Irlanda de Nord. Odată cu încheierea meciurilor din Liga Campionilor, respectiv Europa League, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat și lotul de jucători pe care se va baza în primele două jocuri din Nations League.

Transferat în această vară la FCSB, atacantul clujean Sergiu Buș este una dintre surprizele selecționerului. Fost internațional de juniori și tineret Buș nu a îmbrăcat niciodată tricoul primei reprezentative, dar evoluțiile din sezonul precedent (30 de meciuri și 10 goluri), pentru Gaz metan Mediaș l-au adus în atenția lui Rădoi. Pentru FCSB Buș a evoluat în două meciuri fără să marcheze deocamdată.

Celălalt fotbalist clujean din lotul României este Ciprian Deac. Cel mai important jucător din lotul campioanei CFR a ajuns la 34 de ani dar este în continuare unul dintre cei mai buni mijlocași de bandă din Liga 1. 23 de meciuri a bifat Deac în tricoul naționalei pentru care a și marcat 4 goluri.

Fundașul Andrei Burcă, de la CFR, a fost și el convocat în premieră la echipa națională pentru care și-ar putea face debutul într-unul din cele două meciuri (cu Irlanda de Nord sau Austria). Pe lista jucătorilor de rezervă mai apar portarul Cristi Bălgrădean și mijlocașul Mihai Bordeianu, ambii de la CFR.

Lotul României pentru meciurile cu Irlanda de Nord și Austria
Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)

Fundași: Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 57/0), Alin Toșca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ștefan (Sepsi OSK, 1/0)

Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)

Atacanți: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Pușcaș (Reading, 14/6), Sergiu Buș (FCSB, 0/0)

Partida România – Irlanda de Nord se dispută la București, pe Arena Națională, la data de 4 septembrie, trei zile mai târziu fiind programat, la Klagenfurt, meciul contra Austriei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu