Baschet – Derby de Transilvania, spectacol garantat

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a câștigat într-o manieră entuziasmantă meciul cel mai așteptat de suporteri, înfruntarea cu CSU Sibiu. 91-80, în favoarea clujenilor, a indicat tabela de marcaj la finalul partidei, însă, disputa a fost exact așa cum și-au dorit-o atât fanii gazdelor, cât și suporterii din Sibiu. Primul sfert a fost echilibrat, cu multe coșuri marcate și adjudecat de U-BT cu 23-21. Disputa, pe alocuri cu scântei, a continuat sub același echilibru. Combatantele greșesc, fie în atac, fie în apărare, dar punctele se adunau pe tabelă.

A fost 21-20 la finalul sfertului și 44-41 pentru U-BT, la pauza mare. Cele trei puncte avans, ale alb-negrilor, s-au topic în doar câteva zeci de secunde de la reluarea jocului. În tabăra gazdelor părea să nu mai meargă nimic, în vreme ce sibienii zburdau pe teren. Cu 10 minute înaintea ultimului sfert CSU Sibiu conducea cu 67-63. Mihai Silvășan a avut un scurt discurs în fața echipei lui, iar rezultatele s-au văzut imediat. Agresivi în apărare și devastatori pe faza de atac, baschetbaliștii clujeni au remontat extrem de repede diferența, după care au început să se distanțeze pe tabelă, fapt ce a turnat plumb în picioarele oaspeților.

A fost 28-13 în ultimul parțial și 91-80 la general. ”Am obținut o victorie foarte muncită, mă bucur mult că am reușit să o obținem, mai ales că veneam după un meci pe care l-am pierdut cum l-am pierdut, unul pe care nu trebuia să îl pierdem, dar am făcut unele greșeli pe final și ne-au costat. Eram puțin cu moralul la pământ, însă avem jucători cu foarte mare experiență, care au înțeles ce înseamnă un meci de campionat cu Sibiul și au reușit să se motiveze sută la sută. Am fost tari mental și până la urmă adversarii au fost cei care au cedat.

A fost o atmosferă foarte frumoasă și cred că fanii ne-au ajutat într-un procent destul de mare să câștigăm acest meci”, a spus Silvășan. Makism Pustozvonov a marcat nu mai puțin de 29 de puncte pentru victoria U-BT, care urcă astfel, pe prima poziție a clasamentului Ligii Naționale, cu 26 de puncte, unul peste Steaua și două peste CS Sibiu. Etapa viitoarea U-BT va evolua în deplasare, la Olimpic Baia Mare, un meci care în mod normal nu ar trebui să pună niciun fel de probleme liderului U-BT.

Distribuie:

Postaţi un comentariu