Andrea Miklos, forțată de probleme medicale să se retragă de la Jocurile Olimpice. Era ultimul sportiv clujean la Tokyo

Sursa foto: Facebook

Andrea Miklos s-a retras din întrecerile atletice de la Tokyo. La doar 22 de ani, clujeanca era la a doua participare la Jocurile Olimpice, după ediția din 2016 când a alergat în ștafeta de 4X400 m.

Clujeanca, cea mai tânără sportivă din delegația de atletism a României deplasată la Tokyo urma să alerge, mați dimineața, în seriile de calificare ale probei de 400 metri plat, dar a fost oprită de medici să mai participe.

”Poate că cea mai curajoasă și importantă decizie este aceea că nu voi participa la această ediție a Jocurilor Olimpice. Mi-e greu să mă gândesc la câte dificultăți am trecut și am încercat tot ce am putut pentru a fi bine la această competiție, dar corpul meu a spus nu de această dată.

Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care au fost cu mine și m-au sprijinit indiferent de situație și pentru că m-au încurajat de-a lungul acestor momente dificile. Sunt sigură că a fost un test emoțional prin care voi trece cu bine, sunt convinsă.

Multe mulțumiri familiei mele și tuturor celor care mi-au fost aproape. Vă doresc multă sănătate tuturor, pentru că este mai importantă decât toate”, a scris Andrea pe pagina personală de Facebook.

Astfel, toți cei patru sportivi clujeni prezenți la Tokyo și-au încheiat aventura olimpică. Baschetbalista Gabriela Mărginean s-a oprit în calificări cu echipa României de baschet 3X3, iar fotbaliștii Marco Ducla și Andrei Chindriș au părăsit turneul olimpic de fotbal în faza grupelor.

La JO de la Tokyo, Clujul a mai avut un reprezentant, pe triatlonistul francez Felix Pierre Duchampt, sportiv legitimat la CS Politehnica Cluj. Acesta este primul sportiv naturalizat care a reprezentat Clujul la Jocurile Olimpice și a încheiat pe poziția a 36-a proba triatlon.

Până acum, sportivii clujeni au participat la 21 de ediții ale Jocurilor Olimpice de vară din cele 22 de ediții cu participare românească, la 15 sporturi olimpice: atletism, box, fotbal, gimnastică artistică, haltere, handbal, judo, lupte libere, natație, polo, scrimă, tir, volei, baschet 3X3 și triatlon.

Distribuie:

Postaţi un comentariu