100% Clujul e gazda europenelor de gimnastică

Federaţia Europeană de Gimnastică va acorda României, implicit Clujului, organizarea Campionatelor Europene de gimnastică artistică din 2017 / Foto: Dan Bodea

Nu mai e loc de interpretări. Clujul va fi gazda Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică din 2017. Federația Europeană de Gimnastică (FEG) a decis să acorde României statutul de țară organizatoare a evenimentului amintit, în detrimentul Danemarcei, iar Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost acceptată ca variantă de rezevă, celei din București, la care lucrările nici măcar nu au început. ”Am crezut cu tărie că vom câștiga organizarea acesor campionate, iar acum nu mai am nicio îndoială că europenele se vor desfășura la Cluj-Napoca”, a declarat pentru Transilvania Reporter directorul interimar al Sălii Polivalente, Ionuț Rusu.

Un pariu câștigat

Federaţia Europeană de Ginastică a decis zilele trecute să acorde statutul de organizator al Campionatelor Europene de gimnastică artistică României, după ce primarul general interimar al Municipiului Bucureşti, Ştefănel Dan Marin, a dat asigurări că Sala Polivalentă din capitală va fi construită şi utilată în timp util pentru a găzdui cel mai important eveniment al ginasticii continentale. Totodată FEG a decis ca municipiul Cluj-Napoca să fie varianta de rezervă pentru organizarea europenelor de ginastică artistică.

„Personal nu mai am nicio îndoială că aceste campionate vor avea loc la Cluj-Napoca. Dacă ar fi inclusă în oferta caselor de pariuri varianta că Sala Polivalentă va găzdui Camionatele Europene de ginastică artistică eu aş paria pe Cluj, pentru că noi avem deja experienţa construcţiei unui asemenea edificiu şi ştim, cu tot respectul pentru eforturile Primăriei Generale a capitalei, că nu au cum să finalizeze un asemenea proiect până în 2017. Ei sunt încă în faza de organizare a licitaţiei pentru construcţia Sălii Polivalente.

Urmează contestaţiile, noi termene care pot să dureze luni de zile şi aşa mai departe. Pentru mine este mai mult decât evident că noi vom fi gazde, pentru că FEG a acordat onoarea de a organiza europenele de gnastică ţării noastre şi nu Danemarcei, iar Clujul este oraşul variantă de rezervă. Cum polivalenta din Bucureşti nu va fi gata la timp, acest eveniment va fi redirecţionat către Cluj-Napoca”, a explicat Ionuţ Rusu. Şeful societăţii Sala Polivalentă Cluj-Napoca SA a mai spus că a păstrat permanent contactul cu Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), alături de care a întocmit dosarul trimis către FEG pentru acordarea municipiului Cluj-Napoca statutul de variantă secundară pentru a fi gazada europenelor.

”Am discutat în cele mai mici detalii acest subiect cu președintele FRG, domnul Adrian Stoica și chiar am pus la dispoziția Federației Române de Gimnastică toată documentația pentru a fi trimisă la FEG în timp util, iar oficialii forului continental au decis ca România să fie țara organizatoare. În luna decembrie, FEG va face anunțul oficial și atunci ne vom putea bucura că demersurile noastre au avut succes”, a mai spus Rusu.

FRG risca să fie sancționată

Dacă răspunsul Federaţiei Europene de Gimnastică în privinţa ţării organizatoare a europenelor de ginastică artistică din 2017 ar fi fost altul decât România, federaţia de profil de la Bucureşti risca să fie sancţionată de forul european. „De 24 de ani de când sunt la Uniunea Europeană de gimastică nu a existat un caz precum cel din România. Vom vedea care sunt argumentele pro şi contra şi, pentru un caz excepţional avem o soluţie excepţională. Nu ştiu dacă voi vota pentru România în Comitetul Executiv, voi lua o decizie după ce voi asculta părerea tuturor membrilor şi voi vota în cunoştinţă de cauză.

Personal, sper ca gimastica românească să nu fie penalizată din motive care nu au de-a face cu gimastica. Ar fi păcat”, a declarat Georges Guelzec, preşedintele Federației Europene de Gimnastică, la ultima vizită în ţara noastră. În cele din urmă Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică a acordat, prin vot, organizarea acestor întreceri României. Deşi de un an şi jumătate Primăria Bucureşti încearcă să organizeze licitaţia pentru atribuirea contractului de construcţie a Sălii Polivalente din ”Complexul Sportiv Lia Manoliu”, această procedură nu a fost îndeplinită.

Prezentă, joi, la Cluj-Napoca, cu ocazia aniversării a 145 de ani de existenţă a Universităţii de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), ministrul Tineretului şi Sportului Gabriela Szabo, şi-a reafirmat sprijinul prin intermediul Guvernului, în organizarea Campionatelor Europene de gimnastocă artistică de către Românie, fie la Bucureşti, fie la Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu