Fabrica de celuloză şi hârtie Someş Dej, scoasă la vânzare cu 7, 9 milioane de euro

foto: someseanul.ro

Fabrica de celuloză şi hârtie Someş Dej a fost scoasă la vânzare prin negociere directă, la un preţ de pornire de circa 7, 9 milioane de euro, fără TVA, potrivit Mediafax.

Producătorul de celuloză şi hârtie a intrat în insolvenţă la finele lunii ianuarie 2013, când Tribunalul Cluj a aprobat solicitarea firmei pentru deschiderea procedurii. La finele anului trecut instanţa a decis intrarea în faliment.

Procedura de negociere directă este organizată de Casa de Insolvenţă Transilvania, în calitate de lichidator judiciar al companiei. Sunt scoase la la vânzare terenurile în suprafaţă de peste 600.000 de metri pătraţi, construcţiile şi bunurile mobile, mijloace fixe şi obiecte de inventar care deservesc activitatea de fabricare a celulozei şi hârtiei. Ofertele de participare la negocierea directă pot fi depuse până pe 17 februarie 2015.

Fabrica avea o capacitate de circa 70.000 de tone celuloză şi 50.000 de tone de hârtie pe an. Producţia de celuloză a fost sistată în 2008, iar cea de hârtie în 2010.

Firma face parte din grupul Serviciile Comerciale Române (SCR), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza.

Postaţi un comentariu