Liberalul Ovidiu Silaghi a demisionat din Camera Deputaţilor. Destinația: Parlamentul European

Liderul PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi / Sursa foto: pressalert.ro

Liberalul Ovidiu Silaghi a demisionat din calitatea de deputat, anunţul fiind făcut marţi, în plenul Camerei, de preşedintele forului legislativ, Valeriu Zgonea, informează Mediafax. Totodată, plenul Camerei a aprobat, cu majoritate de voturi, vacantarea postului de deputat al lui Silaghi. Luni, conducerea Camerei Deputaţilor decisese să trimită Comisiei juridice cererea procurorului general în privinţa urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat la B1 TV că Silaghi va prelua unul din cele două mandate de europarlamentar care le revin liberalilor.

Urmare a demisiei lui Silaghi din Parlament, nu mai este necesară aprobarea de către Camera Deputaţilor a declanşării urmăririi penale a acestuia. Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a solicitat, în 19 august, Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă.

Ovidiu Silaghi este acuzat de DNA de trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Potrivit procurorilor, există indicii şi date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, liderul PNL Satu Mare, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de omul de afaceri, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa. Silaghi i-ar fi promis în schimb lui Nelu Iordache derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi pi Drumuri Naţionale din România SA, structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, şi pentru ca plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor, post rămas vacant după demisia lui Relu Fenechiu, în urma condamnării sale, în 12 iulie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul “Transformatorul”, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor din mai până în decembrie 2012.

Citește și:  

Ovidiu Silaghi, la mâna colegilor din Camera Deputaţilor

STENOGRAME. DNA cere aviz pentru urmărirea penală a lui Silaghi. Liberalul ar fi primit mită 200.000 euro de la Iordache

Silaghi şi-a retras candidatura de la Transporturi şi acuză manevrele lui Băsescu

Distribuie:

Postaţi un comentariu