Silaghi şi-a retras candidatura de la Transporturi şi acuză manevrele lui Băsescu

Deputatul Ovidiu Silaghi

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor, el menţionând că, până la expirarea mandatului interimar pe care îl asigură, PNL va face o altă propunere, care va fi prezentată preşedintelui Traian Băsescu.  Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor, însă preşedintele Traian Băsescu a criticat lipsa de performanţă a acestuia şi s-a opus.

Deputatul PNL de Satu Mare, Ovidiu Silaghi, declară că este nevinovat deoarece nu a cerut şi nu a primit niciodată foloase necuvenite de la omul de afaceri Nelu Iordache şi nu a influenţat şi nu a intervenit în niciun fel în privinţa executării sau ne-executării plăţilor din contractul Arad-Nădlac. “Nu am influenţat şi nu am intervenit în niciun fel în impiedicarea rezilierii contractului Arad-Nădlac deţinut de firmele domnului Nelu Iordache. Nu am cerut şi nu am primit niciodată foloase necuvenite (bani sau alte bunuri sau servicii) de la Nelu Iordache sau vreunul din interpuşii săi, în niciun scop, şi nu am intervenit în executarea sau ne-executarea plăţilor din acest contract sau oricare altul”, afirmă Silaghi, într-un comunicat de presă transmis Mediafax. El adaugă că este convins că în timp se va dovedi că este “întrutotul nevinovat şi că aceasta a fost o manevră politică a lui Traian Băsescu”.

CITEŞTE ŞI: DNA cere aviz pentru urmărirea penală a lui Silaghi. Liberalul ar fi primit mită 200.000 euro de la Iordache la Satu Mare

De asemenea, Silaghi arată că referatul DNA privind sesizarea Camerei Deputaţilor în vederea avizului necesar urmăririi sale penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă “se bazează pe o denunţare a unui individ care, în încercarea de a-şi salva situaţia, aruncă vinovaţii pe alte persoane”. “În acest context, nu pot să nu remarc coincidenţa apariţiei acestui referat, precum şi invitarea mea la DNA pentru audieri pe 21 august 2013, în preajma declaratei zile a deciziei numirii mele de către preşedintele Traian Băsescu în propusa calitate de ministru al Transporturilor. De asemenea, nu pot să nu observ faptul că acest referat a apărut după ce încercarea ANI de a mă declara incompatibil a eşuat”, afirmă deputatul liberal.

El susţine că DNA i-a oferit preşedintelui Băsescu “motivul perfect” pentru a nu-l numi în funcţia de ministru al Transporturilor. “Tot în seria coincidenţelor se încadrează şi discursul preşedintelui Traian Băsescu din 22 iulie 2013 în care explică faptul că nu doreşte să mă numească la conducerea Ministerului Transporturilor. Doar că în acel discurs nu găsise încă motivul pentru a nu mă numi, iar acum DNA i-a oferit «motivul perfect». Situaţia este asemănătoare cu alte cazuri similare din trecut (Atanasiu, Păcuraru şi altii)”, susţine Silaghi. El precizează că şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru şi va cere PNL să facă o nouă nominalizare pentru a nu prelungi situaţia de interimat de la minister şi pentru a nu aduce prejudicii de imagine partidului şi Guvernului.

 

PSD: “coincidenţă” privind o persoană care nu-i place lui Băsescu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, referindu-se la solicitarea DNA de avizare a începerii urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, că este vorba despre o “concidenţă” legată de o persoană care nu-i este pe plac preşedintelui Traian Băsescu. “Nu putem avea o poziţie oficială referitor la o anchetă a Justiţiei. Justiţia să-şi facă treaba, numai că de fiecare dată când vine vorba de DNA apar coincidenţe legate de persoanele care nu-i sunt pe plac lui Traian Băsescu. Nu pot să nu fac legătura cu faptul că Silaghi urma să fie ministru la Transporturi şi fix Traian Băsescu nu-l voia ministru la Transporturi”, a precizat Ivan.

El a făcut o paralelă între demersul DNA şi cazul celui care câştigat licitaţia pentru CFR Marfă, când “deodată” s-a descoperit că avea probleme cu Justiţia.  “Sunt nişte coincidenţe peste care nu pot să trec şi nu am cum să nu le observ. Îmi doresc la fel ca orice român ca Justiţia să fie independentă şi să nu mai existe astfel de suspiciuni dar deocamdată nu am cum să nu observ aceste semne de întrebare – chiar apar toate la comandă la momente care-i convin lui Traian Băsescu”, a adăugat Ivan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu