Fiica lui Lucuț scapă de arest, dar nu poate părăsi țara

Fabrica Unicarm

Mariana Bene, administratorul imperiului Unicarm, va fi cercetată în continuare în stare de libertate în dosarul evaziunii cu asigurări de viață de la BCR. Curtea de Apel Mureș a respins miercuri seara recursul formulat de DIICOT împotriva deciziei Tribunalului Mureș de a fi cercetată în libertate. Totuși, magistrații Curții de Apel i-au impus Marianei Bene interdicția de a părăsi țara.

 

Intedicție de a nu părăsi țara

Curtea de Apel Târgu Mureş a judecat miercuri, în cadrul unei ședințe care s-a întins pe durata întregii zile, recursurile promovate atât de unii dintre inculpaţi, cât şi de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Serviciul Teritorial Târgu Mureş împotriva încheierilor penale pronunţate în dosarele în care sunt cercetați cei zece angajați ai BCR Asigurări și cei opt patroni sau administratori de firme implicați în scandalul evaziunii fiscale cu asigurări de viață plătite în loc de salarii.

 

Suspendată din funcția de administrator

Magistrații au respins ca neîntemeiată propunerea formulată de DIICOT privind luarea măsurii arestării preventive faţă de Mariana Bene, dar au instituit unele măsuri de siguranță. Fiica lui Lucuț a primit interdicația de a părăsi ţara, având obligația să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, să se prezinte la Poliţia municpiului Satu Mare, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, și să nu exercite, direct sau indirect, activităţi de administrare a societăţilor comerciale.

De asemenea, magistrații au dispus ridicarea provizorie a paşaportului inculpatei Mariana Bene, pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara. Acesteia i s-a mai atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, se va lua măsura arestării preventive.

 

Salariile întârzie

În acest timp, cei 4.000 de angajați ai imperiului Unicarm își așteaptă în continuare salariile pentru luna iunie, pe care ar fi trebuit să le primească în data de 15 iulie. Aceștia susțin că nu și-au primit salariile și că în interiorul fabricii nici măcar nu se discută acest subiect.

Pe de altă parte, Lucian Chiriac, avocatul familiei Lucuț, a declarat miercuri, în fața instanței din Târgu Mureș, că din momentul demarării unei anchete de către procurorii DIICOT, conturile imperiului Unicarm au fost puse sub sechestru. În acest caz, printre puține operațiuni pe care firma le poate face se numără plata salariilor angajaților.

 

Citește și Cutremur în imperiul Unicarm. Fiica lui Lucuţ, cercetată în dosarul evaziunii cu asigurări

Ancheta DIICOT lasă angajații Unicarm fără salarii

Sechestru pe conturile Unicarm

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu